Cultuur

Pianist Jan Vayne komt in april naar Blokzijl

't Lam Ontmoet Jan Vayne op piano
't Lam Ontmoet Jan Vayne op piano © 't Lam Ontmoet
‘t Lam Ontmoet sluit het lustrumjaar af met pianist Jan Vayne. Zij ontmoeten elkaar op piano op zondag 7 april in Blokzijl.
Pianist Jan Vayne en ‘t Lam ontmoet’ passen goed bij elkaar, vertelt Karin Klomp van 't Lam. “We zijn op zoek naar concerten die niet voor de hand liggen, bijvoorbeeld in een kerkje of plaatsje als Blokzijl."
"Toen we hoorden dat Jan Vayne graag op andere plaatsen dan in theaters optreedt, maakte dat ons nieuwsgierig. Hij houdt ook van improviseren en dat kan goed in 't Lam", vertelt Karin Klomp van ‘t Lam Ontmoet.

‘t Lam Ontmoet

Het culturele programma ‘t Lam Ontmoet is een initiatief van de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Blokzijl. In oktober 2014 opende kerkje 't Lam in Blokzijl zijn deuren. De activiteiten worden daar gehouden; daarmee wil 't Lam ruimte bieden voor cultuur en educatie.
Jan Vayne begon op zijn vierde met het spelen van piano. Al vanaf zijn tiende ontving hij prijzen op concoursen en gaf hij concerten. Zijn piano-improvisaties van popmuziek van onder meer Queen bezorgden hem landelijke bekendheid. Ook werkte hij samen met Nederlandse dj Armin van Buuren: hij zorgde voor een mix van trance en klassieke muziek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.