Vechtdal

Amira (17) uit Hardenberg met elektrische auto naar schoolreisje in Rome

Met een enorme hoeveelheid tassen, etenswaren en zelfs een kookstel is Amira Perfors vanmiddag vertrokken naar Rome. De 17-jarige Hardenbergse weigerde om net als haar klasgenoten van het Vechtdal College per vliegtuig op schoolreisje te gaan. Maar dankzij de hulp van een elektrische autodealer uit Hengelo kon ze toch klimaat bewust naar de Italiaanse hoofdstad reizen.
"Toen ik hoorde dat we per vliegtuig op schoolreisje gingen, zei ik 'leuk, maar ik ga niet mee'. Want dat is hartstikke slecht voor het klimaat", legt Amira uit. "Ik wilde met de elektrische auto naar Rome. En dat plan heb ik doorgezet."
Met haar actie heeft ze veel media-aandacht gekregen. Niet alleen regionale media, maar ook landelijke tv-zenders willen het verhaal van Amira vertellen. "Ik heb ook negatieve reacties gekregen. Maar ik wil vooral de discussie oproepen. En dat is gelukt"

Sleutels

Frank de Wit van autobedrijf Lesscher overhandigt de sleutels aan Amira. "We vonden het een super idee. Als iedereen een steentje bijdraagt aan het klimaat, dan kan het nog een mooie wereld worden." 
Als alle tassen in de auto zitten, kruipt niet Amira maar haar moeder Ilona achter het stuur. Zij moet de 1.650 kilometer naar Rome rijden en waarschijnlijk acht of negen keer de accu opladen.

Trots

"Ik heb niet lang nagedacht of ik het wilde doen. Ik vind dat Amira een hele mooie ontwikkeling doormaakt en dat wil ik alleen maar stimuleren", zegt de moeder vol trots. 
De twee hebben ruim de tijd om op de bestemming aan te komen. Amira's klas zal maandagmiddag aankomen in Rome. "We hebben dekens en een kookstel meegenomen. Kunnen we misschien onderweg even soep opwarmen of pannenkoeken bakken. Want we maken er natuurlijk ook een leuke vakantie van", lacht Amira.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.