MH17

Willem Goes vervolgt de reis die voor zijn broer ophield door de MH17-ramp

"Een mooi eerbetoon aan mijn broer en zijn gezin." Zo omschrijft Willem Goes de aflevering van Break Free die vanavond op tv komt. Daarin maakt hij de reis af die voor zijn broer, Paul Goes uit Enschede, ophield door de MH17-ramp.
Toen Paul klaar was met zijn studie, deed hij waar hij al jaren van droomde: op wereldreis gaan. In Maleisië ontmoette hij Shuba, op wie hij stapelverliefd werd. 
Om te onderzoeken of er toekomst was voor hen beiden, besloot Paul naar Maleisië te verhuizen. Zijn droom zal nooit uitkomen: het toestel waarin hij naar het Aziatische land vloog, werd halverwege uit de lucht geschoten. Iedereen in het vliegtuig kwam om. 

Vijf jaar later

Afgelopen zomer maakte zijn broer, Willem, de reis voor hem af. Hoe is het om vijf jaar na de ramp in het vliegtuig naar Maleisië te stappen? "Ik maak dingen niet spannender dan ze zijn", reageert Willem nuchter. "Ik stap in een vliegtuig en dat ding brengt je naar waar je naartoe wil. Niets bijzonders."
Toch was de ontmoeting met de familie van Shuba wél bijzonder. "Sinds de ramp hebben we veel contact met haar familie gehad", vertelt hij. "Ondanks de afstand hebben we een sterke band opgebouwd. Toen we elkaar zagen, was het net of we elkaar vorige week nog hadden gezien."
Zijn reis is vastgelegd door BNNVARA voor het programma Break Free. Willem noemt het resultaat "een confronterend maar prachtig eerbetoon aan Paul en zijn familie." De aflevering wordt om 21.00 uur uitgezonden op NPO3.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.