Zwolle

Zwolse binnenstad staat op tegen hardrijders

30-kilometerzone
30-kilometerzone © iStock / Getty Images Plus
Bewoners uit de binnenstad in Zwolle staan vanaf volgende week op tegen hardrijders. Elke twee weken wordt een straat omgetoverd tot campagnestraat. "Een rondreizend circus", vertelt bewoner Leo Hans. "We komen met veel bombarie en willen dat mensen blij worden van de acties."
De acties duren van 1 april tot 8 juli en worden georganiseerd door de werkgroep '30 kilometer' waar de bewoners inzitten. Ze komen in actie voor een verkeersveilige binnenstad. De Eekwal is de eerste straat die aan de beurt is. 

Scrabbleborden

De werkgroep heeft samen met de gemeente en Veilig Verkeer Nederland een plan geschreven om extra aandacht te krijgen voor het 30 km-limiet in de binnenstad. Met scrabbleborden, smileyborden en spandoeken gaat de actiegroep aandacht vragen. 
Verder willen ze de mensen die zich aan het limiet houden, belonen. "Mensen die door de binnenstad rijden en zich aan de snelheid houden, krijgen als dank daarvoor een lekkernij aangeboden. Op deze manier willen we positief gedrag belonen en een lach op de mensen hun gezicht toveren, terwijl we tegelijkertijd serieus aandacht vragen voor de snelheidslimiet."
Via deze Facebookpagina kan je op de hoogte blijven van de laatste acties.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.