Zijn de koeien van boer Gerrit uit Wierden de mooiste van Europa?

Hij is er zo'n drie uur per dag mee bezig, maar het resultaat mag er zijn. Want de koeien van melkveehouder Gerrit van der Kolk uit Wierden zijn misschien wel de mooiste van Europa.

Twee van zijn roodbontkoeien gaan over twee weken naar het zuiden van België, waar ze tijdens het Europese kampioenschap strijden voor de prestigieuze titel. 

"Er gaan in totaal veertig koeien van dit ras daarnaartoe", legt Van der Kolk uit. "Wij vaardigen er namens Nederland dus twee van af. Het is een soort missverkiezing, maar dan voor koeien." 

Hooi uit Zwitserland

Maar het is hard werken om de dames de beste behandeling te geven. De twee staan bijvoorbeeld twee weken apart van de andere koeien, zodat de dames zich optimaal kunnen voorbereiden. Bovendien haalde Gerrit van der Kolk speciaal hooi uit Zwitserland. "Dit is Alpenhooi, kunstmatig gedroogd. Het is mooi groen, knapperig en fris hooi. Dat vinden ze lekker en het is heel gezond. Zo komen de koeien in topvorm."

Verrassing

Overigens verwacht de boer uit Wierden niet dat zijn dieren de wedstrijd gaan winnen. "We gaan zeker niet winnen. De meeste koeien waartegen we strijden ken ik al een beetje. Die zijn van grote kwaliteit. Voor ons is meedoen belangrijker dan winnen. We zijn er trots op en hopen op een verrassing."

De wedstrijden zijn 12 en 13 april in Libramont, België. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wierden Koeien Wedstrijd Nieuws
Deel dit artikel: