Sta op en Vertel: Streekverhaal Alie Elmerink

Alie Elmerink vertelde een verhaal in het dialect tijdens de Sta op en Vertel-middag in café Vrienden van Vroeger in Deventer.

In het buurtschap Loo-Bathmen gaan de geruchten dat er spoken ontwaken wanneer er storm opsteekt. Een verhaal over boerenmagie en de verdwijning van een verliefd stel dat afdwaalde tijdens het hooien. Want hoe de boeren ook zochten er is nooit meer iets van de twee vernomen... Hebben de spoken uit de Bathemse vennen hier iets mee te maken? 

Podcast

In Sta op en Vertel hoor je waargebeurde verhalen van mensen uit Overijssel. Luister bijvoorbeeld het verhaal van Jolande Verheij. Zij ging met haar puberzoons op de Sallandse Heuvelrug mountainbiken. Wat een perfecte dag in de natuur had moeten worden, liep heel anders af.

Deze en andere waargebeurde verhalen worden maandelijks opgenomen tijdens vertelmiddagen, waarbij een klein publiek aanwezig is. Abonneer je gratis op de Sta op en Vertel-podcast via iTunes, Stitcher of Spotify, en we houden je op de hoogte wanneer er een nieuwe aflevering online staat. 

Kom luisteren naar Sta op en Vertel

De eerstvolgende Sta op en Vertel bijeenkomst is op 14 april in comedy café De Gezelligheid in Zwolle. Het programma is dan wat langer want we hebben twee thema's. In de middag is het thema 'Oorlog en Vrede'. Verhalen over de oorlog en de bevrijding, maar ook over kleinere oorlogen die worden gevoerd tijdens een scheiding. 

In de avond vanaf 19:00 verhalen van mensen die hun leven zo drastisch veranderden dat ze nu kunnen terugkijken op hun vorige leven. Het thema van de avond is dan ook 'mijn vorige leven'. 

Gratis toegang

Komen kijken is gratis en je kan je aanmelden via het evenement op onze Facebook-pagina. Tot en met vrijdag 5 april kan je jezelf of iemand anders nog aanmelden om een verhaal te komen vertellen. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Agenda:

Oorlog en Vrede 

14 april, De Gezelligheid, Zwolle 15:00 - 17:00

Mijn vorige leven 

14 april, De Gezelligheid, Zwolle 19:00 - 21:00 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: