nieuws

Al ruim 17 mille ingezameld voor ouders overleden miss Lotte van der Zee: 'Een geweldig gebaar'

De leden van de Enschedese Hockey Vereniging hebben al ruim 17.000 euro ingezameld voor de ouders van de overleden miss Lotte van der Zee. Nadat het fotomodel onlangs tijdens haar wintersport overleed, besloten haar hockeyvriendinnen een actie op touw te zetten voor de ouders, die als zelfstandig ondernemers door het verblijf in Oostenrijk onverwacht voor extra kosten kwamen te staan. "Een geweldig gebaar", zegt moeder Eugeniek.
door Jan Colijn
Nadat Lotte een dag voor haar twintigste verjaardag tijdens een skivakantie werd getroffen door een hartstilstand, werd ze overgebracht naar het universiteitsziekenhuis in München. Daar werd ze kunstmatig in coma gehouden, waarna haar toestand ineens verslechterde en ze begin deze maand overleed.
'Geweldig gebaar dat haar hockeyvriendinnen dit voor ons doen'
Eugeniek, moeder van Lotte van der Zee
Hockeyvriendinnen van Lotte lanceerden vervolgens via de Facebookpagina 'Uit liefde voor Lotte' een inzamelingsactie voor de gedupeerde ouders. Zij kwamen voor onvoorziene kosten te staan die niet door de verzekering worden vergoed, terwijl de ouders als zelfstandig ondernemers te maken hadden met een terugval in de inkomsten.

Tevreden over verloop

Intussen is er ruim 17.000 euro gedoneerd. "We hopen de 18.000 euro te halen", vertelt Eline Wind. "Daarmee zijn we tevreden over hoe het verloopt. Hoelang we doorgaan hebben we nog niet besloten, maar we hebben een stichting opgericht en die laten we sowieso nog een jaar bestaan." Mocht er overigens meer geld worden opgehaald dan de ouders aan kosten hebben gemaakt, dan gaat dit naar goede doelen, zo was eerder al aangekondigd.
Volgens Lottes moeder Eugeniek zullen van dit geld met name de directe kosten worden betaald, waaronder het onverwacht langere verblijf in Oostenrijk en Duitsland. "Maar ook de uitvaart. We vinden dit een geweldig gebaar van Lottes hockeyvriendinnen."

Groots eerbetoon

De uitvaart vorige week zaterdag was een groots eerbetoon aan het overleden fotomodel. Zo stonden naast haar kist een paspop met de jurk die ze droeg toen ze Miss Teen Universe werd, met daarnaast haar miss-kroontje en haar hockeyhelm. Na afloop lieten Lottes hockeyvriendinnen zwarte ballonnen met sterren voor haar op: om Lotte symbolisch nog één keer te laten stralen.

'Goed gevoel'

"We blikken met een goed gevoel terug op hoe we het hebben aangepakt", zegt Eugeniek, die samen met echtgenoot Bert zelfs uitgebreid de tijd nam om alle media te woord te staan. "Tegelijk dringt het besef nu steeds beter door en dat grijpt ons naar de keel. Nooit meer een knuffel, nooit meer Lotte…"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.