PEC Zwolle

Stam mist twee verdedigers in sleutelwedstrijd tegen FC Emmen

Na de zege op Excelsior wacht er voor PEC Zwolle dit weekend opnieuw een 'zespuntenwedstrijd'. FC Emmen komt zondagmiddag op bezoek in de provinciehoofdstad.
Als PEC ook deze wedstrijd weet te winnen, groeit de voorsprong op Emmen naar zeven punten met nog zeven duels te gaan. "Dan zijn we dichtbij waar we willen zijn, maar daar willen we nu niet te veel over nadenken, want we moeten de wedstrijd eerst nog wel spelen", aldus trainer Jaap Stam.
Andersom geldt ook: bij een nederlaag nadert Emmen de Zwollenaren tot op één punt en dan moet PEC voorlopig blijven vrezen voor de nacompetitie.

Mooi stappie
"Door het goede resultaat in Rotterdam tegen Excelsior hebben we een mooi stappie gemaakt. Deze wedstrijd wordt ook weer enorm belangrijk. Hopelijk weten we hem te winnen, maar Emmen heeft een gevaarlijke ploeg die niet altijd heel voorspelbaar is. Dus we moeten rekening houden met verschillende scenario's."

Tweetal geschorst

Stam mist twee verdedigers vanwege schorsingen: Bram van Polen en Thomas Lam zijn niet inzetbaar. Kingsley Ehizibue, die tegen Excelsior als rechteraanvaller speelde, zal terugkeren op de rechtsbackpositie. De vraag is wie er naast Darryl Lachman in het hart van de defensie gaat spelen.

Opties

Deze winter werd de Japanse verdediger Yuta Nakayama aangetrokken, maar hij kwam nog niet in actie in het eerste elftal. Jeugdinternational Sepp van de Berg is een alternatief en ook Ouasim Bouy heeft in het verleden al op die positie gespeeld. Stam: "We hebben verschillende opties. We gaan kijken wie daar op dit moment het beste kan worden ingepast, maar daar nemen we morgen pas een definitief besluit over."
In De Oosttribune op Radio Oost wordt zondagmiddag vanaf 14.30 uur live verslag gedaan van het duel in Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.