Regio Enschede

Ontmoetingsruimte bij camping Enschede zaak voor Raad van State

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het bestemmingsplan voor landschapscamping De Loeks bij Enschede geeft te weinig bescherming tegen overlast. Dat vindt een omwonende in het buitengebied van Enschede. Haar advocate betoogde vandaag bij de Raad van State dat een ontmoetingsruimte bij de camping aan de Moorvenweg vooral voor overlast kan zorgen.
De campingeigenaar wil die ruimte ook toegankelijk maken voor bewoners van de buurtschap, bij gebrek aan een dorpshuis. Een woordvoerster van de gemeente Enschede vindt de angst voor overlast overdreven. Het gaat volgens haar om niet meer dan een kleine kantine. 
Er bestaan bovendien andere regelingen om overlast en lawaai aan te pakken. Dat hoeft dus niet in het bestemmingsplan alleen te worden geregeld. De gemeentewoordvoerster wees de Raad ook op de grote afstand tussen de ontmoetingsruimte en de woning van de bezwaarmaakster. Die afstand is meer dan 150 meter.

Voldoende bescherming

Het plan maakt naast de ontmoetingsruimte ook de bouw van twee trekkershutten en een derde bedrijfswoning mogelijk. De Raad gaat het bestemmingsplan nu uitpluizen om te zien of er voldoende bescherming is tegen overlast. 
De uitspraak volgt over zes weken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.