Enschede

Ouderen genieten op het ijs tijdens laatste weekend ijsbaan Twente

Met 20 graden en zon is het waarschijnlijk niet het eerste waar je aan dacht dit weekend: schaatsen. Maar op de ijsbaan in Enschede zette de stichting GOAL ouderen in het zonnetje met het oer-Hollandse schaatsgevoel.
"Wij doen dit om ouderen en geestelijk gehandicapten een leuke dag te bezorgen", vertelt één van de organisatoren. "Ik doe het samen met collega's. Elk jaar kiezen we een goed doel, GOALympics, noemen we het. Het is nog net winter en voor ouderen is het vaak heel lang geleden dat ze geschaatst hebben of op de ijsbaan zijn geweest. Terwijl ze er vaak wel hele leuke herinneringen aan hebben. Dat vonden wij een mooie kans om ze hier heen te trekken."
Er was een curlingquiz, een dweilorkest, een show van een kunstschaatser én ouderen mochten in de rolstoel het ijs op. Voor sommigen was dat tientallen jaren geleden voor het laatst. En dat dan directeur van de ijsbaan en voormalig schaatsprof Gianni Romme ook nog eens voorbij komt, is helemaal een feest voor de deelnemers.
"Ik weet niet of je het gezien hebt, maar ik ben helemaal in de gloria", zegt één van hen. "Ik vind het zo'n scheet. Mijn dag is helemaal geslaagd, ik ben helemaal blij."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.