Ten onder aan eigen succes? Biljartclub in Raalte introduceert ledenstop

"Tja, we hebben een beetje PR gevoerd hè, beetje reclame gemaakt. Iets te veel misschien", grinnikt Piet Pont, bestuurslid van Biljartcentrum Raalte 90. "We hebben nu een dikke wachtlijst."

Een jaar geleden nam de biljartclub intrek in het nieuw geopende Tijenraan in Raalte. Sindsdien is het ledenaantal flink gestegen, naar 152. "We hebben leden uit de hele regio, die komen hier biljarten. Ja, zeg maar waarom", vraagt ook Pont zich af. "Misschien omdat het hier gewoon gezellig is."


'Gelukkig ging de politiek overstag'

Elke dag is het volle bak in het biljartcentrum in Tijenraan. En dan te weten dat het gemeentebestuur tijdens het maken van de plannen voor het nieuwe sportcentrum in Raalte, in eerste instantie wilde dat de biljarters plek zouden inleveren.

"Toen hebben we als club gezegd: jongens, er is een gemeenteraadsvergadering en die gaat over ons. Er is toen tachtig man van de club, met spandoeken en al, naartoe gegaan. Gelukkig ging de politiek overstag."


Wachttijd onbekend

Het is dagelijks zo druk in het biljartcentrum, dat het bestuur van de club heeft besloten om een ledenstop in te voeren. Er is inmiddels zelfs een wachtlijst met daarop namen van mensen die lid willen worden. "Geen idee hoe lang de wachttijd is, geen idee", bekent Pont.

"De laatste mensen die zijn ingestroomd, zijn in januari lid geworden. Zij stonden sinds oktober op de wachtlijst."

'Haast verplicht om dood te gaan'
Chris van der Woude, lid van de club, begint te lachen: "Als je hier lid wordt, ben je haast verplicht om dood te gaan. Zo geef je anderen ook een kans, haha!"

Siemon Harder en Gerrit Teune uit Heino willen graag lid worden van de club en hebben zich vanmorgen ingeschreven. Ze staan allebei op de wachtlijst.

'Hopen dat we snel lid kunnen worden'

"Het is een soort sterfhuisconstructie hè?", grapt Harder. "De een zijn dood is de ander zijn brood."

Volgens Teune is het royale ledenaanbod vooral mooi voor de vereniging. "We hopen dat we snel lid kunnen worden." Maar ondertussen zit er voor de nummer 7 en 8 van de wachtlijst niets anders op dan... "Wachten, wachten, wachten", zucht Harder. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Raalte biljartclub Tijenraan biljart Salland Nieuws
Deel dit artikel: