Bruut

Conclusie Bibob-onderzoek naar 'granaat-bar' Bruut: 'Geen strafbare feiten'

Het onderzoek naar de veelbesproken Zwolse bar Bruut is afgerond. Voornaamste conclusie is dat Bruut niet in verband kan worden gebracht met strafbare feiten. Vooralsnog weigert de gemeente een vergunning te verlenen aan eigenaar Bob Kooistra. Hij beraadt zich op nieuwe juridische stappen tegen de gemeente.
De bar in de binnenstad van Zwolle raakte oktober vorig jaar in opspraak omdat er een granaat aan de deurklink was gehangen. Vorige maand kwam eigenaar Bob Kooistra opnieuw uitgebreid in het nieuws omdat er een granaat bij het huis van zijn ouders ontplofte.

Gronding onderzoek

Na het eerste incident kondigde de gemeente een zogeheten Bibob-onderzoek aan. Hierbij wordt het bedrijf door een speciaal bureau grondig doorgelicht, op zoek naar eventuele criminele praktijken.
De uitslag van dit cruciale onderzoek is nu bekend. RTV Oost heeft het vertrouwelijke rapport ingezien.

Voornaamste conclusie van het Bibob-rapport is dat Kooistra’s bedrijven – behalve het café ook zijn beveiligingsbedrijf – niet in verband kunnen worden gebracht met strafbare feiten.

Privacy

Toch weigert de gemeente Zwolle om de voor Kooistra onmisbare drank- en horecavergunning af te geven. De gemeente wil vanwege de privacy niet reageren op de inhoud van het Bibob-onderzoek.
De Bibob-onderzoekers wijzen de gemeente wél op de contacten van Kooistra. Het gaat hierbij om twee van zijn medewerkers en een investeerder die in het verleden zijn veroordeeld.

Kroegbaas Kooistra wil ook niet op het Bibob-onderzoek ingaan. Wel laat hij weten dat hij zich beraadt op nieuwe juridische stappen. Hij voert al meerdere rechtszaken tegen de gemeente in een ultieme poging Bruut weer te mogen openen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.