Cultuur

Enschedese Galerie Dédé Grützmacher opent na 23 jaar weer de deuren

Enschedese Galerie Dédé Grützmacher opent na 23 jaar weer de deuren
Enschedese Galerie Dédé Grützmacher opent na 23 jaar weer de deuren © Thinkstock
Na 23 jaar gesloten te zijn geweest, opent Galerie Dédé Grützmacher in Enschede weer haar deuren. Een frisse start in het zojuist gerenoveerde Robson pand, de voormalige Van Heek Pyjamafabriek.
Reden voor de heropening van de Galerie aan de Blekerstraat? "Het is een ode aan mijn man. Hij is drie jaar geleden overleden en hij had kunst hoog in het vaandel."
"Ik had tijd over en vond het weer tijd om het op te pakken, dus ik heb veel zin in de opening”, vertelt eigenaar Grützmacher.

Eerste tentoonstelling

De eerste tentoonstelling in de nieuwe Galerie zal uit werk bestaan van drie Enschedese kunstenaars: Ivo Kamphuis, Ludmilla van der Spoel en Etta Maduro. Het werk is te zien vanaf 4 mei en de tentoonstelling eindigt op 2 juni.
De Enschedese kunstenaar staat bekend om zijn sculptuur-wezens en zijn olieverfschilderijen. Hij maakt nieuwe soorten dieren, opgebouwd uit wat hij tegenkomt: bot, kies, schedel, graat en huid. Zijn wezens zijn vaak grappig, wonderlijk, maar vertellen soms ook direct het verhaal dat Ivo te vertellen heeft.

Van der Spoel en Maduro

Van der Spoel studeerde in 1991 af aan de AKI. Zij maakt grote feeërieke keramische beelden waar mens en natuur in elkaar overgaan.
Beeldend kunstenaar Maduro heeft al vele exposities op haar naam staan, ook geeft ze workshops. Haar schilderijen hebben een mooi evenwicht in de compositie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.