nieuws

Komend seizoen toch eredivisiehandbal in Dalfsen

Toch eredivisiehandbal in Dalfsen
Toch eredivisiehandbal in Dalfsen © Sportfoto-Oost
De handbalsters van Dalfsen spelen komend seizoen toch in de eredivisie. De Stichting Tophandbal Dalfsen gaf onlangs aan te stoppen met het opleiden van talent, maar de vereniging SV Dalfsen gaat met hoofdsponsor Morrenhof-Jansen toch voor een vervolg op het hoogste niveau.
"Eredivisie met een regionaal karakter, dat is het meerjarenplan. Afgelopen weken is met Dalfser nuchterheid hard gewerkt aan dit plan. Door krachten te bundelen hopen we deze ambitie te realiseren. Samen met SV Dalfsen, sponsoren en de vele vrijwilligers willen we weer een bloeiende jeugdopleiding neerzetten", vertelt directeur van het installatiebedrijf Klaas Jansen.

Hoger plan

Ook Anne-Marie Mosterman van SV Dalfsen in enthousiast over de toekomst: "Wij geloven dat we de handbalsport in de regio naar een hoger plan kunnen tillen. We denken dat het realiseren van een team met speelsters uit de huidige selectie, eigen gelederen en talent uit de regio mogelijk is. Een bloeiende jeugdopleiding moet meer dan ooit de kurk worden, waar onze vereniging op drijft. Eredivisie met een regionaal karakter, dat is onze ambitie."

Nieuw team

"Afgelopen weken zijn serieuze gesprekken gevoerd met de beoogde trainer en ook worden de contouren van een nieuw team zichtbaar. Om de selectie volledig te maken wordt er een trainingsdag georganiseerd waar handbalmeiden met ambitie uit de regio zich voor kunnen aanmelden. De komende maanden wordt dit nieuwe team met veel enthousiasme en energie voorbereid op het nieuwe seizoen in september van dit jaar", vervolgt ze.

Play-offs

Dalfsen deed de laatste jaren altijd mee om de titel in de eredivisie, maar eindigde de reguliere competitie dit jaar als zesde en plaatste zich ternauwernood voor de play-offs. Daarin won het in de eerste ronde verrassend van HandbaL Venlo en begint het zondag aan de halve finales tegen Quintus.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.