Enschede Marathon

Enschede Marathon mist Nederlandse toppers, fraaie beloning voor tijd onder 2.25 uur

Enschede Marathon 2018
Enschede Marathon 2018 © RTV Oost / Rogier van den Berg
De organisatie van de Enschede Marathon heeft dit jaar weer een mooie lijst met deelneemsters weten samen te stellen. Twee Nederlandse toppers moeten het evenement echter missen vanwege blessures.
Kim Dillen en Jacelyn Gruppen kunnen door een kwetsuur niet aan de start verschijnen in Enschede over twee weken. De organisatie hoopt op een parcoursrecord. Dat staat momenteel op 2.27,59 en werd in 2016 neergezet door de Keniaanse Sarah Jebet. Een tijd onder de 2.25,00 levert zelfs een bedrag van 10.000 euro op.

Afrikaanse kanshebbers

De strijd om de snelste tijd zal gaan tussen de Afrikaanse deelneemsters. De grootste namen zijn Alice Mogire en Caroline Chepkwony uit Kenia en de Ethiopische Guta Meskerem. Laatstgenoemde maakt in Enschede haar debuut op de marathon.

Mannen

Bij de mannen gaat Geart Jorritsma ook zijn debuut maken. Hij werd in februari derde bij de NK cross. Hij verwacht een tijd onder de 2.30 te kunnen lopen. Andere namen bij de mannen zijn Fabian ten Kate, Richard Loendersloot en Jorn Jansman.

Bronze Label

Vanaf 2020 is de Enschede Marathon onderdeel van de IAAF Bronze Label Road Races. Via die labelwedstrijden kunnen lopers zich plaatsen voor belangrijke wedstrijden. Zo ontbreken dit jaar de Belgische dames omdat zij zich alleen via de labelwedstrijden kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020. De IAAF komt dit jaar kijken of de Enschedese wedstrijd helemaal klaar is om voor het label in aanmerking te komen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.