nieuws

Na ruim 100 dagen oplossing gevonden voor patiënt ZGT

Chirurg Tim Verhagen luidde de noodklok
Chirurg Tim Verhagen luidde de noodklok © RTV Oost
Er is een oplossing gevonden voor de oude, hulpbehoevende man die al meer dan honderd dagen in ziekenhuis ZGT in Almelo ligt. Dat meldt Tim Verhagen, chirurg bij Ziekenhuisgroep Twente. Hij luidde eerder deze week de noodklok over de man die nergens terecht leek te kunnen.
"Wat een opluchting!", reageert Verhagen via Twitter. "Door intensieve samenwerking en denken buiten de gebaande paden komt er een oplossing voor onze patiënt." Het is onduidelijk wat de oplossing precies inhoudt.
Afgelopen zondag was het honderd dagen geleden dat de man werd opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij "oud en hulpbehoevend" is en het "thuis niet meer ging." De patiënt zou volgens Verhagen het liefst teruggaan naar zijn appartement, maar daarvoor is zijn zorgvraag te complex.

Online steun

De bezorgde chirurg kon online op veel steun rekenen. Zijn Twitterbericht ontving ruim 1.200 likes en maakte de nodige reacties los. Meer dan 800 mensen reageerden op hem, onder wie secretaris-generaal Erik Gerritsen en minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Verhagen gaat nu met minister De Jonge in gesprek om dergelijk leed in de toekomst te voorkomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.