nieuws

Extra verpleegkundigen voor hulpbehoevende patiënt ZGT

De bejaarde, hulpbehoevende man die al meer dan honderd dagen in ziekenhuis ZGT in Almelo ligt, verhuist eind komende week naar een verpleeghuis. Er wordt personeel speciaal opgeleid om de man de juiste zorg te kunnen bieden.
Chirurg Tim Verhagen van Ziekenhuisgroep Twente luidde afgelopen week de noodklok over zijn situatie. De man had recht op een plek in een verpleeghuis maar kon, door zijn specifieke hulpvraag, nergens terecht. Gisteren werd duidelijk dat er een oplossing is gevonden. 

Twentse samenwerking

Door een samenwerking tussen verschillende partijen is de oplossing tot stand gekomen. "Dit is mooi stukje Twentse samenwerking. Hierdoor krijgt de man de zorg die hij verdient", vertelt Tim Verhagen.
Doordat er speciaal personeel wordt opgeleid, kunnen ook anderen van deze oplossing profiteren, stelt de chirurg. "Dit probleem is niet een probleem van het ziekenhuis zelf of de regio, dit speelt in heel het land. De oplossing draagt bij aan een stukje structurele zorg."  

Minister op bezoek

De tweet van Verhagen trok ook de belangstelling van minister De Jonge. Hij komt binnenkort naar de regio om met de chirurg en andere betrokkenen te praten over de situatie. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.