Hoofdklasse: Achtklapper bezorgt Excelsior'31 koppositie, DETO onderuit

In de hoofdklasse B stond vandaag een inhaalronde op het programma en daarin wist Excelsior'31 de koppositie te veroveren op Staphorst. De Rijssenaren verpletterden WHC in eigen huis met maar liefst 8-1.
Excelsior'31 kende een bliksemstart op het eigen sportpark De Koerbelt, want al na een minuut kwam de ploeg van Peter Wesselink op voorsprong. WHC-verdediger Reijnen gleed de bal in eigen doel na een voorzet van Davina. Na tien minuten zat de thuisploeg op rozen toen Ezafzafi met een bekeken schot voor de 2-0 zorgde. Nog voor rust werd het duel beslist door een doelpunt van Isa: 3-0.
In de tweede helft drukten de gastheren het gaspedaal nog verder in en wisten Köse en Penterman voor respectievelijk de 4-0 en 5-0 te zorgen. Diezelfde Penterman bracht even later de 6-0 op het bord en de spits volbracht daarna ook nog zijn hattrick door de 7-0 binnen te schuiven. Invaller Kamphuis voerde de score twee minuten later op naar 8-0. Uiteindelijk mocht WHC via Van Marle nog een eretreffer maken: 8-1. Door de zege is Excelsior de nieuwe koploper in de hoofdklasse.

DETO verliest van Urk

DETO leed in eigen huis een nederlaag tegen Urk. Al na drie minuten mochten de bezoekers uit Flevoland aanleggen voor een strafschop en die werd feilloos binnen geschoten door Brands. Een kwartier later wist diezelfde Brands, wederom vanaf elf meter, de 0-2 voor zijn rekening te nemen. Na rust bracht Soumaoro de spanning terug door met een benutte strafschop de aansluitingstreffer op het bord te zetten, 1-2. Verder kwam DETO niet en daardoor nam Urk de punten mee terug naar het vissersdorp.
Coplan Soumaoro (Foto: Sportfoto Oost)
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Hoofdklasse B en de statistieken van Excelsior'31 en DETO