Heracles Almelo

Heracles Almelo buigt na zwakke eerste helft achterstand in vijf minuten om naar zege

Heracles Almelo heeft vanavond goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs. Na een zwakke eerste helft bij De Graafschap boog de ploeg het duel met twee treffers binnen vijf minuten om in een zege: 1-2.
De eerste kans was na vier minuten voor Burgzorg, Blaswich pakte de bal uit de korte hoek. Aan de andere kant kwam na een kwartier het eerste schot van Peterson. Hij schoot echter recht op Bertrams af. Direct erna waren Vet en Narsingh dichtbij, maar ook zij scoorden niet. Even later was het wel raak. Benschop scoorde na een mooie combinatie met El Jebli.

Graafschap blijft beter

Laatstgenoemde kreeg weer een paar minuten later een goede kans op de 2-0, maar Blaswich bracht nu wel redding. Na een half uur was er weer eens gevaar voor Heracles. Van Hintum schoot van afstand, via een Doetinchems been, net naast. Benschop was dicht bij zijn tweede, maar het harde schot werd door Blaswich gekeerd. Die doelman stond acht minuten voor rust aan de grond genageld bij een schot van El Jebli, maar zag tot zijn geluk de bal op de kruising eindigen. Het bleef in de eerste helft bij 1-0 en daar mocht Heracles niet over klagen.

Voorsprong Heracles

Na een klein uur was er de eerste grote kans van de tweede helft. Burgzorg kwam van links naar binnen en schoot met rechts op de verre paal. Na 65 minuten spelen werd het gelijk. Kuwas schoot een afvallende bal fraai en hard binnen met zijn mindere rechter. Een paar minuten later stond Heracles ineens op voorsprong. Ook Duarte schoot binnen na een afvallende bal, maar de treffer was nog mooier dan die van Kuwas.

Geen gelijkmaker

Een klein kwartier voor het einde probeerde El Jebli het van afstand. Zijn schot aaide de lat. Even later werd een harde en lage voorzet van de thuisploeg door iedereen gemist. De gelijkmaker kwam er niet en dus gingen de drie punten mee naar Almelo.

Stand

In de stand doet Heracles door de zege goede zaken. Het profiteert van het gelijkspel van Vitesse bij ADO en staat voorlopig vijfde. FC Utrecht kan morgen die plek nog overnemen tegen Feyenoord.

De Graafschap - Heracles Almelo 1-2

1-0 Benschop (16)
1-1 Kuwas (66)
1-2 Duarte (70)
Arbiter: Higler
Geel: Straalman, Van den Buijs, El Jebli, Peterson
De Graafschap: Bertrams; Owusu (Olijve/83), Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet (Bahoui/74), El Jebli, Matusiwa; Narsingh (Van Mieghem/74), Benschop, Burgzorg.
Heracles Almelo: Blaswich; Droste (Breukers/61), Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Osman, Duarte, Van Nieff (Konings/46); Kuwas (Van der Water/87), Dalmau, Peterson.
Bekijk hier de statistieken van de spelers van Heracles na vanavond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.