Zwolle

Studenten schrikken molotov-gooier in Zwolle af

Studenten hebben gisteravond weten te voorkomen dat er een molotovcocktail naar een woning in Zwolle gegooid kon worden. De fles met brandbare vloeistof ontbrandde uiteindelijk op straat. Een dag eerder werd er al een molotovcocktail naar een woning in Zwolle gegooid.
Voor de tweede dag op rij werd er een aanslag op een woning in Zwolle gepleegd met een molotovcocktail. Gisteravond aan De Alm, een nacht eerder aan de Berkumstraat. 

Gevlucht
Een groep studenten zag rond half negen een man met drie molotovcocktails lopen bij een woning aan de Alm. Vanaf een balkon schreeuwden ze, waarop de man de benen nam en de molotovcocktails liet vallen.
De studenten probeerden de man nog tegen te houden, maar deze kon ontkomen. Ook de politie kon de man niet vinden.

Familie

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op vergelijkbare wijze brand gesticht bij een woning aan de Berkumstraat. De politie onderzoekt of dit incident een verband heeft met de poging brandstichting aan de Alm. 
Volgens omstanders zijn de bewoners van de twee woningen die het doelwit waren familie van elkaar.

Onderzoek
“Gelukkig zijn dit soort incidenten heel erg zeldzaam", vertelt politiewoordvoerder Frank Brouwer. "Op deze manier brand stichten is gelukkig zeldzaam. En dat willen we ook zo houden. Het is een hele nare manier, het is heel gevaarlijk."

Van de verdachte is een signalement bekend. Het gaat om een man van circa 1.80 meter lang met een slank postuur en blank of licht getint uiterlijk. Hij droeg een lichtblauwe jeans en een zwarte hoodie met op de achterkant een lichtblauw logo met een ruit.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.