'Onmeunig' verkozen tot mooiste dialectwoord van Overijssel

Met bijna 1300 stemmen is 'onmeunig' uitgeroepen tot het mooiste dialectwoord van Overijssel. De afgelopen weken kon iedereen een stem uitbrengen, waarop vanmiddag op het Dialectfestival bij RTV Oost de winnaar bekend werd gemaakt.

Overijssel kent tientallen dialecten, met eigen uitdrukkingen en woorden. Gedurende de Dialectmaand zocht RTV Oost naar het favoriete dialectwoord van de provincie. We deden begin deze maand een oproep om je favoriet in te sturen, en dat hebben we geweten.

Uit alderbastens veel inzendingen selecteerden we vervolgens de twaalf populairste woorden, waaruit sinds vorige week opnieuw een keuze gemaakt kon worden. Bijna 7000 stemmen werden er afgelopen week uitgebracht. De bekendmaking van hét dialectwoord kon geen toepasselijker tijdstip krijgen dan vandaag op het Dialectfestival van RTV Oost.

Met ruim 900 stemmen eindigde 'Pröttel', ofwel rotzooi, op de derde plek. Gevolgd door een tweede plaats voor 'Heanig', rustig, met 1.135 stemmen. Maar de absolute winnaar van de verkiezing, met maar liefst 1.285 stemmen, is geworden: 'Onmeunig'! 

Mooiste dialectwoord van Overijssel (Foto: Poll RTV Oost)
Mooiste dialectwoord van Overijssel (Foto: Poll RTV Oost)

Fotograaf: Poll RTV Oost

Mooiste dialectwoord van OverijsselBedankt voor de onmeunig vele reacties, met het Dialectfestival sluiten we vandaag deze onmeunig mooie Dialectmaand af. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Dialectmaand Stemmen Dialect Nieuws
Deel dit artikel: