PEC Zwolle

PEC Zwolle wint ruim en pakt cruciale punten tegen FC Emmen

PEC Zwolle heeft haar vijfde overwinning van het kalenderjaar binnen. De ploeg van trainer Jaap Stam zegevierde in het eigen MAC³PARK stadion met 3-0 over degradatiekandidaat FC Emmen en greep zodoende cruciale punten in de strijd om lijfsbehoud.
De afspraak was: drie minuten stilte in Zwolle ter nagedachtenis aan de aanslag in Utrecht. Maar door de snelle 1-0 van Vito van Crooij werden die 180 seconden niet volgemaakt. Younes Namli veroverde de bal op het middenveld en stuurde Van Crooij de diepte in. Oog in oog met FC Emmen-doelman Kjell Scherpen maakte hij geen fout en kroonde zich tot clubtopscorer. De Zwollenaren dartelden over het veld en verzuimden enkele ogenblikken later de 2-0 op het scorebord te zetten. Namli werd op maat bediend door Gustavo Hamer, maar ditmaal kon Scherpen wél ingrijpen.

PEC op rozen

PEC Zwolle had aanvankelijk geen kind aan FC Emmen, al kwamen de Drentenaren gaandeweg wel beter in de wedstrijd. Dat resulteerde vijf minuten voor de rust in een enorme kans voor Luciano Slagveer. Deze was echter niet aan hem besteed. En zoals wel vaker in het voetbal: dan valt-ie aan de andere kant. De thuisploeg kwam er op slag van rust razendsnel uit, waarna Mike van Duinen vanaf randje zestien uit kon halen. Zijn verdwaalde schot belandde prompt voor de voeten van Lennart Thy, die ontsnapte aan buitenspel en Scherpen wederom liet vissen: 2-0.

Thy slaat opnieuw toe
In de tweede helft gebeurde er amper wat in Zwolle. Tot de tachtigste minuut. Kingsley Ehizibue beging een gruwelijke blunder, waardoor Slagveer alleen op Mickey van der Hart af kon. De Zwolse sluitpost greep echter fantastisch in en voorkwam zodoende de aansluitingstreffer van FC Emmen. De bezoekers drongen aan, maar in de slotminuut van het duel bepaalde Thy met zijn tweede doelpunt van de middag de eindstand op 3-0. De Duitse spits stuitte in eerste instantie nog op Scherpen, maar kreeg direct daarna een herkansing, die hij succesvol benutte. 
PEC Zwolle - FC Emmen 3-0
1-0 Van Crooij (3)
2-0 Thy (45)
3-0 Thy (89)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Elbers, Hamer, Paal; Bakker
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue (Nakayama/82), Lachman, Van den Berg, Paal; Hamer (Leemans/79), Namli, Clement; Van Crooij, Thy, Van Duinen (Elbers/70)
FC Emmen: Scherpen; Gronsveld (Cavlan/46), Kuipers, Bakker, Neidhart, Bannink (Bos/70), Chacon (Braken/83), De Leeuw, Slagveer, Arias, Jansen
 
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie. De statistieken van de spelers van PEC Zwolle na het duel met FC Emmen zijn via deze link te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.