Zwolle

Politie en dierenambulance bevrijden hond uit warme auto in Zwolle

Politie en dierenambulance bevrijden hond uit warme auto
Politie en dierenambulance bevrijden hond uit warme auto © Politie Zwolle
De politie en de dierenambulance hebben vrijdag een geparkeerde auto in Zwolle opengemaakt om een hond te bevrijden. De auto stond in de zon en de ramen stonden slechts op een kiertje.
"Gelukkig zag de meldster het op tijd en kon zij de hulpdiensten inschakelen", laat Dierenambulance Zwolle weten. De hond is meegenomen naar het dierenasiel in afwachting van zijn baasje. Later op de dag meldde de eigenaar zich bij het politiebureau. Na betaling van alle kosten kreeg hij zijn hond bij het dierenasiel weer mee.
In de zon kan de temperatuur in een auto snel oplopen. Als het buiten 24 graden is, is het in een auto na een half uur al 43 graden. Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42 graden is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt, omdat dit stroperig wordt. Op deze manier kan een hond overlijden. Ook als de auto’s in de schaduw staan, kan een hond ernstig in de problemen komen.
Niet meenemen
De politie adviseert om honden niet mee te nemen naar bijvoorbeeld het boodschappen doen. Wie een hond in de problemen ziet in een auto wordt opgeroepen 112 of 144 te bellen. De politie en dierenambulance komen dan ter plaatse om de hond te bevrijden en de nodige hulp te geven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.