1 april

Hi-la-risch! Dit zijn de leukste 1-aprilgrappen uit Overijssel

De Overijsselse 1-aprilgrappen van 2019
De Overijsselse 1-aprilgrappen van 2019 © Bewerking RTV Oost
Hoera, het is weer 1 april! De één zucht geërgerd bij het horen van 'hé, je veter zit los', de ander heeft al weken een complexe grap klaar waar vrienden en collega's het nog jaren over zullen hebben. Ook wij ontvingen de afgelopen weken genoeg (pers-)berichten die bij de redacteuren direct een alarmbel lieten rinkelen.
Hebben we nog een goede grap gemist? WhatsApp ons: 06-57033333.

Fietsend repareren

De werknemers van Bike Totaal Landewé in Enschede zijn wel heel goed. Ze bieden een nieuwe service aan waarbij je kan blijven fietsen terwijl zij je fiets repareren!
Fietsreparatie tijdens het fietsen

Verkeersrobot

Afgelopen vrijdag al was er op de website van Hart van Hellendoorn een bijzonder bericht te lezen. De gemeente zou de hele maand april gaan experimenteren met een robot in de Grotestraat in Nijverdal. Met boodschappen op het scherm zou de robot laten weten of je te hard door de straat gaat.
Bericht op website Hart van Hellendoorn
Bericht op website Hart van Hellendoorn © Hart van Hellendoorn
Toen ze vandaag toegaven dat dit een 1 april grap is, kwam Zorgaccent De Schöppe met een geniale reactie!

Vagifit

Tegenwoordig kun je voor elke workout in de sportschool terecht, maar oefeningen voor de vagina, dat is voor veel sportscholen nog onontgonnen terrein. Maar Luv2Move in Almelo durft de uitdaging wel aan. Heb jij je al opgegeven?

Chocolademelk

Boer Geertjan Kloosterboer uit Oxe probeert ons wijs te maken dat chocolademelk ontstaat door koeien cacaobonen te voeren. Maar da's natuurlijk onzin. Iedereen weet dat roodbonte koeien van zichzelf al chocolademelk produceren. Misschien moet hij het eens bij zwartbonte koeien proberen.

Vegetarisch festival

Over koeien gesproken: die vind je niet meer terug op de MegaParty Weerselo. Het festival heeft namelijk besloten vegetarisch te gaan. Althans, dat meldden ze op 27 maart. Maar drie uur later krabbelde de organisatie alweer terug. Toen we belden, bleek dat te zijn omdat 'al genoeg mensen in de grap getrapt waren'. Of was de organisatie misschien bang dat niemand meer zou komen..?

Condooms

Heb je een condoom bij Dancing Bruins gescoord afgelopen week en schrik je van onderstaande mededeling? Dan raden wij je aan nog eens goed naar de productiecode te kijken...

Nachttrein

Ach, hoe fijn zou het zijn om na een avond vol dansjes en drank, in Rijssen in de trein te kunnen stappen en binnen no time weer terug te zijn in Deventer of Almelo? Maar wij vermoeden dat je daarvoor eind dit jaar nog steeds een taxi zult moeten boeken...

Kleurrijke Kringloop

Bij de Kringloop in Zwolle breken ze zich blijkbaar al jaren het hoofd over hoe de medewerkers op de kledingafdeling moeten opvallen tussen al die kleurrijke kleding. Eindelijk is daar het antwoord: een fluorescerend uniform!

'Fortnite' op school

Ook de Overijsselse scholen voelen zich niet te beroerd om vandaag een duit in het zakje te doen. Zo ontvingen wij afgelopen week van basisschool 't Schöppert in Hengelo de mededeling dat op alle 250 laptops de populaire game 'Fortnite' wordt geïnstalleerd.
De school schrijft: "Met het begin van het voorjaar, het verzetten van de klok en als aanloop naar de Koningsspelen, lijkt het ons zinvol om 'bewegen' eens extra goed op de kaart te zetten. Alle kinderen uit alle groepen mogen 1 week lang, onbeperkt genieten en meedoen aan alle dansjes die dit spel biedt."

Hup, naar de leerplichtambtenaar

De Enschedese Lonnekerschool heeft een iets minder ludieke grap, zo schrijft de school in een persbericht. "Via Stichting Consent krijgen de leerlingen vanaf maandag een polsbandje waarmee ze automatisch in- en uitgecheckt worden op school. Het doel van deze maatregel is om ervoor te zorgen dat we een beter beeld krijgen van wie te laat komt op school."
De straf die op veelvuldig laatkomen staat, is niet mis. "Structurele laatkomers worden door middel van dit nieuwe systeem automatisch aangemeld bij de leerplichtambtenaar van de gemeente Enschede."

Schooluniformen

En op het Agnieten College in Nieuwleusen dien je met ingang van komend schooljaar een uniform te dragen. De motivatie van de school luidt onder meer dat conciërge Roeten 'de onderwijscommissieleden met statistieken heeft kunnen overtuigen dat steeds meer scholieren te laat op school komen.
"Met name het tijdstip van 8.15 uur wordt steeds vaker door meisjes overschreden. De uitleg op het te-laat-briefje is steeds vaker in de volgende context: ‘Ik treuzelde te lang bij het kiezen welke kleding ik vandaag aan wilde.'"

Toiletten

Ben je een flinke studieschuld aan het ontwikkelen? Pech gehad, vindt hogeschool Windesheim in Zwolle. Want gratis plassen is er daar vanaf vandaag niet meer bij.

Supporters op zangles

Dat voetbalsupporters niet altijd van gouden keeltjes zijn voorzien, hoef je ons niet te vertellen. Maar daar heeft voetbalclub DESZ (Zwartsluis) nu een oplossing voor gevonden: zangles! "Het idee is om een supporterskoor te starten", zo vertelt Aart van muziekschool Grandesco Music, "om als een echte twaalfde man te kunnen fungeren en DESZ naar de top te helpen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.