Tim gilissen

Tim Gilissen verkoos Heracles boven NAC: "Gekozen voor een stabiele omgeving"

Tim Gilissen is vandaag begonnen aan zijn klus als technisch manager bij Heracles Almelo. De 36-jarige oud-speler van de club is de opvolger van Mark-Jan Fledderus die naar FC Groningen vertrok. Gilissen komt over van NAC Breda waar hij maar liefst twaalf jaar werkzaam was, en waar hij ook technisch manager had kunnen worden. 
Heracles kwam in de zoektocht naar een opvolger voor Fledderus al snel uit bij Tim Gillisen. Een jongen die nog is opgeleid door Heracles Almelo en zijn sporen in Breda de laatste jaren verdiende als manager van de jeugdopleiding. Maar ook bij NAC Breda wilden ze met Gilissen verder in een vergelijkbare rol: "Dat gebeurde allemaal in één week. Dat bracht mij in een lastig dilemma. Ik kon kiezen tussen NAC Breda en Heracles Almelo." 

Stabiele omgeving

Gilissen legt uit waarom hij uiteindelijk voor Heracles Almelo gekozen heeft en niet voor NAC: "Ik moet mij nog ontwikkelen in deze rol als technisch manager. Dan past Heracles Almelo beter. Een stabiele omgeving met een organisatie die staat. Het is een prettige voorwaarde dat hier mensen werken die al langere tijd de kar trekken."

Bewondering

De in Enschede geboren Gilissen vertrok in 2005 als speler uit Almelo. "De situatie nu is totaal onvergelijkbaar met toen ik de club verliet. Ik ben hier natuurlijk nog vaak terug geweest en kijk met bewondering naar hoe de club ontwikkeld is. Een beleid van jarenlang stappen maken."

Beslissingen

Gilissen is officieel vandaag aan zijn nieuwe baan begonnen maar natuurlijk heeft hij al wel een rol gespeeld in bijvoorbeeld de beslissing rondom de contracten die voor 1 april formeel opgezegd moesten worden. "Ik ben betrokken geweest bij een aantal beslissingen, maar dat was op de achtergrond. Er is contact geweest om een aantal dingen af te stemmen, maar pas vanaf vandaag begint het echt."

Kuwas en Peterson

In de komende maanden mag Gilissen gelijk aan de bak om een selectie samen te stellen voor het nieuwe seizoen. Een andere vraag daarbij is of spelmakers als Peterson en Kuwas nog langer moeten blijven, of dat dit het moment is om de twee te verkopen. "Ik heb daar wel een mening over. Deze club heeft de laatste jaren zo gewerkt dat het spelers probeert te ontwikkelen en ze later probeert door te verkopen. Als er iets goeds voorbij komt voor de speler en voor de club zullen we daar altijd naar luisteren. Maar het is geen kwestie van moeten of willen."

Heracles Almelo-NAC Breda

Zaterdag wacht voor Gilissen gelijk een pikant duel. Zijn nieuwe werkgever neemt het dan in Almelo op tegen zijn oude werkgever. "Dat is voor mij ook gek, met een apart gevoel. Ik had hem liever niet gehad. Maar we zitten wel in cruciale weken waarin er in korte termijn veel op het spel staat."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.