Deventer

Verzet tegen McDonalds Deventer lijkt kansloze zaak

De McDonalds in Deventer is al enkele maanden open
De McDonalds in Deventer is al enkele maanden open © PhotoObjects.net
Het verzet van horecaondernemer Paul van Gurp tegen de nieuwe McDonalds in Deventer lijkt weinig kans van slagen te hebben. Bij de zitting van de Raad van State bleek vandaag dat de omgevingsvergunning van het fastfoodrestaurant aan de Holterweg onaantastbaar is, waardoor het restaurant gewoon open kan blijven.
Van Gurp maakte bezwaar tegen het bestemmingsplan waarin de vestiging is geregeld. Volgens zijn advocaat is het bestemmingsplan 'fopperij'. De advocaat dacht dat wanneer dit plan bij de Raad onderuit gaat, de omgevingsvergunning ook geen stand kan houden. Volgens de Raad van State gaat die vlieger in dit geval niet op. Ook al sneuvelt het bestemmingsplan, dan blijft de vergunning gewoon overeind.

Vrijetijdsbesteding en cultuur

Het is de bedoeling dat in dit gebied langs de Holterweg ruimte komt voor vrijetijdsbesteding en cultuur. Het plan laat ook aanvullend een restaurant toe. Momenteel staat er alleen de McDonalds, dat al enkele maanden open is. Of andere bedrijven zich daar gaan vestigen is nog maar de vraag, zegt de advocaat.
Hij verwijt de gemeente Deventer ook te liegen over de mogelijkheden voor andere horecaondernemers om zich daar te vestigen. De gemeente zou ook anderen de kans hebben gegeven om daar een plek te krijgen. Dat is volgens de advocaat gewoon niet waar.

'Al geregeld'

Toen Van Gurp zich meldde voor een plek, was de vestiging van McDonalds al helemaal geregeld. Een woordvoerder van de gemeente bestrijdt dat. Andere partijen hebben volgens hem geen plannen ingediend voor een horecaplek in het plangebied.

De Raad oordeelt over zes weken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.