IJsseldelta

Een 1 april-grap 2.0 in Kampen: de verkiezing van mooiste koe

Het leek een 1 april-grap, maar was het tóch niet: de verkiezing van miss Kampen, de mooiste koe van de stad. Twaalf koeien liepen onder grote belangstelling door de binnenstad naar het horecaplein de Plantage, waar de verkiezing plaatsvond.
Een paar weken geleden werd het evenement al aangekondigd door burgemeester Koelewijn, in het filmpje aangekondigd als Koe-lewijn. Maar zo'n evenement op 1 april, dat moest wel een grap zijn. "Ik was heel erg bang dat niemand zou komen", zo vertelt organisator Roeland Tameling. De reden dat dit evenement vandaag plaatsvond, is dat vanaf vandaag de website www.visitkampen.nl officieel is geopend. 

1 april-grap 2.0

"Er zijn veel mensen die een 1 april-grap bedenken en als je dat ziet of hoort denk je: dat zal allemaal wel. Eigenlijk is het fenomeen 1 april-grap een beetje over zijn hoogtepunt heen. Toen dachten wij: 'we moeten naar een 1 april-grap 2.0'. Bij deze zijn wij de eersten die een grap bedenken en hem ook uitvoeren."
De video waarin de wedstrijd werd aangekondigd:
Toen de koeien eenmaal bij de Plantage waren aangekomen, werden ze beoordeeld. En dit viel niet mee, zo vertelde jurylid Irma Knol, moeder van vlogger Enzo Knol. "Het is moeilijk, want ze zijn allemaal verschillend en hebben allemaal een andere uitstraling. Daarnaast moet je ook een beoordeling geven onder het toeziend oog van zoveel mensen. Iedereen in mijn omgeving dacht eerst dat het een grap was."

Miss Kampen
Na een kwartier was Miss Kampen bekend: Ester 7 uit Mastenbroek. Deze koe krijgt een sjerp om de nek en voor de eigenaar is er een gouden beker.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.