begraafplaats

Losser heeft nog steeds de goedkoopste begraafplaats van Nederland

Begraafplaats in Losser
Begraafplaats in Losser © News United / Dennis Bakker
Begraven of cremeren? Het is een vraag waar we op den duur allemaal antwoord op moeten geven. Voor sommige mensen zijn de financiële kosten een belangrijke factor. Over kosten gesproken: Losser heeft, net als vorig jaar, de goedkoopste begraafplaats van heel het land. Dat blijkt uit cijfers van uitvaartonderneming Monuta.
Een graf met een looptijd van twintig jaar kost op de gemeentelijke begraafplaats in Losser 733 euro. Een fors verschil met de duurste rustplaats van Nederland, die in Groningen is te vinden. Op begraafplaats Esserveld betaal je 7.308 euro voor een graf met de looptijd van dertig jaar.
Gemiddeld kost een graf in Nederland 3.094 euro. De gemiddelde prijs ligt in Overijssel met 2.967 euro iets lager.

2018

De prijs voor een Lossers graf is iets gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen kostte een graf 721 euro, 12 euro minder dan dit jaar. De gemiddelde kosten zijn met 2 procent gestegen.

Kosten in kaart

Monuta vergeleek voor het onderzoek de kosten van 1.684 begraafplaatsen, zowel algemeen, gemeentelijk als kerkelijk. Daarbij zijn de kosten voor de grafrechten en de begraafkosten in kaart gebracht. Die zijn beiden nodig om een graf te kunnen krijgen in Nederland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.