Celstraf geëist tegen Almeloër die ex-vrouw duizenden berichten stuurde

Tegen een 48-jarige man uit Almelo is een celstraf van 185 dagen, waarvan 80 voorwaardelijk, geëist omdat hij zijn ex-vrouw zou hebben gestalkt. De officier van justitie wil daarnaast ook dat er een locatie- en contactverbod opgelegd wordt en dat de man per keer dat hij die verboden overtreedt vier dagen wordt opgesloten.

Volgens de officier van justitie stuurde de Almeloër zijn ex-vrouw eind vorig jaar binnen twee maanden  zo'n 3900 berichtjes via sms en Messenger. Daarnaast belde hij de vrouw ook zo'n 1.600 keer, waarbij hij zeker 1.400 keer een berichtje achter liet op haar voicemail.


De 48-jarige en zijn ex waren zo'n twintig jaar getrouwd, maar een perfecte relatie was het nooit. Dat kwam door de borderline-stoornis van de vrouw. De twee wisten jarenlang een soort van evenwicht te bewaren, elk najaar verbleef de vrouw een tijd op de PAAZ-afdeling van het ziekenhuis en dan ging het daarna weer goed. 


Auto-ongeluk
In 2016 gaat het mis. De 48-jarige krijgt een auto-ongeluk en komt arbeidsongeschikt thuis te zitten. Hij grijpt naar de cocaïne en de spanningen lopen op. "Dan ging ik boodschappen doen en als ik dan terug kwam, zaten alle deuren op slot", vertelde de Almeloër tegen de rechtbank. De relatie klapt en vanaf dat moment zou het zijn misgegaan.

"Uit zorgen over haar en mijn kinderen", aldus de Almeloër.


Het Openbaar Ministerie maakt zich op haar beurt grote zorgen. De verdachte staat hoog op de lijst bij Veilig Thuis en andere instanties. "We denken dat het van kwaad tot erger gaat. De angst van de overheid is dat meneer zo kwaad wordt, dat hij mevrouw echt een keer iets aan doet en dat moeten we voorkomen." 


Volgens de advocaat van de man was het nooit de bedoeling dat de vrouw iets aangedaan zou worden. "Meneer werd gedreven door onmacht en frustraties."


De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Stalking stalken Almelo 112 Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: