Cultuur

Palmpasenoptocht en koeien in de wei

Crossende auto’s, springende koeien en een prachtig vogelconcert. Overijssel bruist van de activiteiten dit weekend. Dus trek er lekker op uit, er is genoeg te doen.

Autocross Daarle

Zaterdag wordt in Daarle weer de jaarlijkse autocross georganiseerd, al zesentwintig jaar het evenement waar heel Daarle en wijde omgeving voor uitloopt. Ongeveer 65 deelnemers zullen aan de start verschijnen. Kom kijken naar crossende auto’s en veel spektakel, voor de kinderen zijn er springkussens en een zandbak.
Autocross
Autocross © Pixabay

LOS Festival

Zaterdag kun je ‘los’ op het LOS Festival in Deventer. LOS is een bijzonder en intiem festival in het prikkelende Havenkwartier, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Een programma voor jong en oud, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s kunst, ambachten, workshops, theater, dichters en uiteraard heerlijk eten en drinken!
LOS Festival
LOS Festival © Pixabay

Koe-in-de-wei-dag

Zaterdag gaan de Kaamps-koeien weer naar buiten! Kom jij ze ook toejuichen? Bij Landgoed Kaamps in Deurningen proberen ze elke dag weer lekkere kaas- en zuivelproducten te maken. En laten we eerlijk zijn, dit alles zou niet mogelijk zijn zonder hun koeien! Voor deze dames komt zaterdag de grootste beloning die je ze kunt geven. Ze mogen weer naar buiten! Je bent van harte uitgenodigd om dit spektakel mee te maken. Want een spektakel dat wordt het zonder meer.
Koe-in-de-wei-dag
Koe-in-de-wei-dag © RTV Oost/Wouter de Wilde

Vogelconcert op de Sallandse Heuvelrug

De lente hangt in de lucht en de vogels zingen er al flink op los. En nu er nog niet veel blad aan de bomen zit, is de kans groot dat je ze ook kunt zien. Maar welke vogel maakt dat mauwende geluid vanuit de lucht? En zal de vinkenslag al te horen zijn? Ga zaterdag op pad met de gids van Staatsbosbeheer. Onderweg vertelt de gids je over de soorten die hier in de bossen en op de heidevelden leven. Aanmelden is verplicht.
Vogelconcert
Vogelconcert © Pixabay

Palmpasenoptocht Hardenberg

Neem je Palmpaasstok mee en loop zaterdagmiddag mee met de Palmpasenoptocht in Hardenberg. Voorafgegaan door de Volksdansgroep ‘d Arnbarger Klepperties en draaiorgel “De Parel” en een aantal Paashazen die chocolade eitjes zullen uitdelen. Een bonte stoet zal weer door Hardenberg trekken van Oosteinde, via de Markt naar Museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat waar de finish is.
Palmpasenoptocht
Palmpasenoptocht © Peter de Haan
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.