Zwolle

Cel- en taakstraffen voor mishandeling Zwolse jeugdtrainer

Straffen voor mishandeling Zwolse jeugdtrainer
Straffen voor mishandeling Zwolse jeugdtrainer © RTV Oost / Emiel Geerding
Drie van de vier verdachten van de mishandeling van een Zwolse jeugdvoetbaltrainer zijn veroordeeld tot een cel- of taakstraf. Omdat niet kan worden bewezen dat er sprake is van poging tot zware mishandeling, vallen de straffen lager uit dan geëist.
De voetbaltrainer werd voor het oog van jonge voetballers belaagd door vijf mannen. Dat gebeurde tijdens een training die hij gaf aan D-pupillen. Aanleiding daarvoor zou een gebroken kettinkje tijdens een zaalvoetbalwedstrijd zijn geweest.

Vier man voor de rechter
Van de vijf mannen, moesten er vier voor de rechter verschijnen.
Een 18-jarige man uit Kampen kreeg de langste straf opgelegd. Hij heeft 206 dagen, waarvan 90 voorwaardelijk, jeugddetentie gekregen. Een 19-jarige man uit Rotterdam is 192 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, opgelegd. Ook moet hij een taakstraf van 60 uur uitvoeren.

Een 17-jarige Zwollenaar moet een taakstraf van 40 uur uitvoeren voor zijn aandeel in de vechtpartij bij de sporthal van SV Zwolle. 
Daarnaast moeten de veroordeelden samen 4200 euro schadevergoeding betalen aan de jeugdtrainer.

Vrijuit
De vierde verdachte, ook een 17-jarige Zwollenaar, gaat vrijuit omdat hij altijd heeft ontkend klappen te hebben uitgedeeld. Zijn rol kan daardoor niet bewezen worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.