winkeldief

Daisy (22) achtervolgt winkeldief drie kwartier door Enter: "Zat vol adrenaline"

Ze had hem zondag al op de korrel, maar pas vandaag betrapte Daisy Schuitemaker diezelfde winkeldief op heterdaad. De winkelmedewerkster aarzelde niet en zette meteen de achtervolging in, wat na drie kwartier resulteerde in de aanhouding van de dief. "Ik ben hem gewoon blijven volgen, net zo lang tot 'ie werd opgepakt."
Het was een behoorlijk wild west-verhaal, vertelt de 22-jarige Schuitemaker: "Ik zat wel even helemaal vol adrenaline, hoor."

Zuivere koffie

Het verhaal begint rond 13.30 uur vanmiddag, in de Coop supermarkt aan de Dorpsstraat in Enter. Daisy Schuitemaker heeft al een tijdje een man in het vizier. Geen zuivere koffie, denkt ze: "Ik vertrouwde het niet. Zondag was 'ie er ook al, maar toen deed hij niets. Nu betrapte ik hem wél."
Als ze vervolgens in wil grijpen, zet de man het op een lopen. In zijn tas zit bier, brood en chocoladepasta waar hij niet voor betaalt. Schuitemaker bedenkt zich geen moment en zet met een klant de achtervolging in.
Daisy achtervolgt winkeldief
Daisy achtervolgt winkeldief © Coop Enter

Glazenwassers

Die start in eerste instantie in de auto van de klant. In een tweede auto springen twee glazenwassers, toevallig buiten aan het werk en gealarmeerd door het geschreeuw en de consternatie. Schuitemaker legt ondertussen contact met de politie.
Het lukt de schoonmakers om de winkeldief staande te houden en hem zijn buit afhandig te maken. Maar doordat de man zich agressief gedraagt, weet hij toch weer te ontkomen. Terwijl de gestolen boodschappen terug gaan naar Coop, vervolgt Daisy de achtervolging.
De twee glazenwassers nadat ze de buit terug hebben gebracht
De twee glazenwassers nadat ze de buit terug hebben gebracht © Henk Pluimers

Weilanden in

Want de man is niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven, merkt Schuitemaker: "Hij gaat weilanden in, vliegt overal tussendoor en probeert zich af en toe te verstoppen. Ik blijf hem maar gewoon volgen. Soms met de auto, sommige stukken rennend."
Na een kleine drie kwartier is de achtervolging eindelijk afgelopen. Het lukt de politie om, op aanwijzingen van Schuitemaker, de man aan te houden. Schuitemaker doet aangifte en dan is de kous af, besluit ze nuchter: "Gauw weer aan het werk, want ik loop enorm achter."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.