Noordoost-Twente

Morsink in De Lutte maand na verwoestende brand weer open in noodgebouw

Een maand geleden ging Morsink Diervoeders & Hobby in De Lutte in vlammen op. Het hele bedrijf werd in de as gelegd. Maar morgen gaan de deuren van het bedrijf weer open. In een provisorisch gebouw, zo lang als nodig, totdat het nieuwe pand klaar is.
"Het was een rampzalige nacht, begin maart. Maar al vrij snel hebben we het besluit genomen om zo snel mogelijk de draad weer op te pakken. In het weiland naast de plek waar voorheen de winkel stond", aldus eigenaren Alfons en Tim Morsink.
De familie Morsink
De familie Morsink © Arjan Staal

Een droom in duigen

"Jarenlang hebben we aan deze droom gewerkt, een nieuw, ruim pand aan de rand van het dorp. In 2017 hebben we dit kunnen realiseren en we draaiden inmiddels volop en dan .... overkomt je zoiets. Dat verwacht niemand", aldus Sylvie Morsink.
Een dag na de brand
Een dag na de brand © Tim Morsink

Een ramp voor de klant

"Het ergste vonden we met zijn allen nog dat we de klanten niet meer konden leveren wat ze altijd bij ons komen halen. Voer voor de levende have. Een groot aantal klanten hebben we een maand lang hun bestelling thuisbezorgd. Overige klanten hebben we doorgestuurd naar collega's. We zijn enorm blij dat we na een maand alweer open kunnen", aldus een geëmotioneerde mevrouw Morshuis.
De noodvoorziening is er klaar voor ...
De noodvoorziening is er klaar voor ... © Esther Rikken

Samen de schouders eronder

"Met behulp van familie, vrienden en eigenlijk de hele gemeenschap kunnen we zo snel weer open. Morgen gaat onze noodvoorziening open, maar eigenlijk waaien er de hele week al klanten langs om iets te kopen. We krijgen de winkel bijna niet ingericht, maar ook hiervoor krijgen we van alle kanten hulp aangeboden", aldus Morshuis senior.
De laatste meters ....
De laatste meters .... © Esther Rikken

We gaan door

"En het oude pand wordt weer opgebouwd. De fundering is nog te gebruiken en de aannemer is alweer begonnen. 'Copy paste' want het vorige pand stond er nog maar net. Klinkt grappig, maar dat is het natuurlijk helemaal niet", aldus Tim, Morsink junior.
Een hart onder de riem ...
Een hart onder de riem ... © Arjan Staal

Hoe moeilijk het ook is

"Op deze plek stond de balie en konden de mensen afrekenen. Iets verderop stond de koelcel, de veroorzaker van de brand. Ja, wie had dit kunnen bedenken. Het is een raar gevoel om hier zo te lopen en terug te gaan naar die bewuste nacht", aldus Alfons Morsink, terwijl hij over de restanten van het voormalige winkelpand loopt. Niet meer dan de fundering is alles wat er nog ligt.
De fundering van het voormalige bedrijfspand
De fundering van het voormalige bedrijfspand © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.