Heracles Almelo

Heracles Almelo verliest duel met knotsgekke tweede helft van concurrent Willem II

Heracles Almelo heeft vanavond een knotsgekke wedstrijd verloren van Willem II. Tot twee keer toe leek het duel beslist in het voordeel van de Tilburgers, maar twee keer vocht Heracles zich terug. Punten leverde het echter niet op: 3-4.
Het eerste schotje kwam na twaalf minuten van Pavlidis. Blaswich kon met weinig moeite redding brengen. Aan de andere kant raakte Dalmau na een voorzet de bal verkeerd met het hoofd. Na een goede actie van Isak was Pavlidis even later weer kansrijk, van dichtbij schoot hij via de lat over.

Doelpunt in blessuretijd

Kuwas kreeg de grootste kans voor Heracles, maar schoot na ruim een half uur over. Het leek dan ook op een 0-0 ruststand af te stevenen in Almelo, maar dacht Isak ander over. De spits kreeg de bal na slap spel van Drost en schoot in de derde minuut van de blessuretijd de 0-1 binnen.

Weer Isak

Tien minuten na rust werd de score voor de Tilburgers verdubbeld. Duarte leed dom balverlies en Isak profiteerde opnieuw door de bal via de binnenkant van de paal hard binnen te schieten. Pavlidis had de 0-3 op zijn voet na een fout van Kuwas en slap verdedigen van Heracles, maar Blaswich bracht redding. Even later was het wel 0-3. Dit keer was Isak de aangever en scoorde Pavlidis wel.

Spanning terug

Het leek beslist, maar toch keerde de spanning terug. Kuwas scoorde een kleine twintig minuten voor het einde. Heracles bleef op zoek naar een treffer, en vond die tien minuten voor tijd. Konings zorgde met zijn eerste treffer voor de aansluiting.

Gekke slotfase

Een paar minuten voor het einde leek het alsnog beslist. Vrousai maakte de 2-4 op aangeven van, opnieuw, Isak. Weer vond Heracles de aansluiting. Dalmau kopte zijn vijftiende binnen op aangeven van Kuwas en dus volgde er nog een gekke blessuretijd. Een doelpunt viel er echter niet meer. Heracles zakt door de nederlaag naar de zevende plek en ziet Willem II tot op twee punten naderen.

Heracles Almelo - Willem II 3-4

0-1 Isak (45+3)
0-2 Isak (56)
0-3 Pavlidis (63)
1-3 Kuwas (72)
2-3 Konings (81)
2-4 Vrousai (87)
3-4 Dalmau (90)

Arbiter: Van der Eijk
Geel: Merkel, Wellenreuther, Palacios, Dalmau
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Duarte (Dos Santos/59), Merkel; Kuwas, Dalmau, Drost (Konings/59).
Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Meissner, Palacios; Anita, Tapia (Llonch/31), Crowley; Vrousai, Isak, Pavlidis (Saddiki/71).
Bekijk hier de stand in de eredivisie na vandaag en hier statistieken van de spelers van Heracles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.