Knarrenhof

Borgstelling van tientallen miljoenen moet kleinschalige zorgprojecten helpen

Na vanmiddag komen er miljoenen vrij voor kleinschalige zorgprojecten. Minister Hugo de Jonge ondertekent om 14.00 uur een borgstellingsovereenkomst bij het 'modelproject' Knarrenhof in Zwolle, waar bewoners van alle leeftijden elkaar verzorgen. Door de borgstelling moet het voor nieuwe projecten makkelijker worden om geld te lenen.
Het Knarrenhof presenteert zich als hét alternatief voor mantelzorg. Het idee is simpel: hulpbehoevenden van alle leeftijden wonen aan een hofje. Daar helpen zij elkaar, als 'noabers'. En dat klinkt de minister als muziek in de oren.
Peter Prak van Knarrenhof legt uit:
Initiatiefnemer Peter Prak over een nieuwe vorm van zorgverlenen
Het initiatief past namelijk goed in het programma 'Langer Thuis', dat door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is gelanceerd. Het doel is om woonvormen te stimuleren die gericht zijn op zelfredzaamheid, sociale netwerken en waar zorg binnen handbereik is. 
Tekst gaat verder onder de foto 
Het meergeneratiehofje in Zwolle: waar bewoners elkaar verzorgen
Het meergeneratiehofje in Zwolle: waar bewoners elkaar verzorgen © Knarrenhof
Het meergeneratiehofje in Zwolle: waar bewoners elkaar verzorgen (Fotograaf: Knarrenhof)
Volgens het Knarrenhof komen dit soort projecten vaak moeilijk van de grond omdat het moeilijk is de financiering rond te krijgen. Na vanmiddag moet daar verandering in komen, als er tot 46,8 miljoen euro aan borgstelling vrijkomt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.