Cultuur

Nieuwe muurschildering van Street Art Streets in Deventer

Nieuwe muurschildering van Street Art Streets in Deventer
Nieuwe muurschildering van Street Art Streets in Deventer © RTV Oost
De mega grote muurschildering aan de Zutphenseweg 8 in Deventer is bijna klaar. Aanstaande maandag, 8 april, onthult wethouder Thomas Walder het kunstwerk. Het is gemaakt om het vijftigjarig bestaan van Wesselings- van Breemen te vieren. Deze schildering, ook wel mural genoemd, is van het project Street Art Streets.

Eigenwijs dromen

De muurschildering is gemaakt door Johan Moorman. Het project is een initiatief van Mano Scherpbier en Egbert Scheffer, zij vinden dat de stad wel wat eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. “Ik ben zelf erg fan van street art, dat wil ik graag meer naar Deventer brengen, ik wil hiermee het verhaal van Deventer vertellen”, vertelt Egbert Scheffer. Zijn droom is om vijftig murals in de hele gemeente Deventer te creëren, die allen een eigen verhaal over de stad vertellen.

Eerste mural

Afgelopen jaar werd er al een eerste mural onthuld in het Sluiskwartier, als onderdeel van de viering van Deventer 1250. De maker van de eerste, Rotterdammer Joren Joshua, liet zich vooral inspireren door het oude havengebied en de bedrijvigheid op deze plek.

Jubileumcadeau

De tweede mural die op 8 april wordt onthuld op het S/park-terrein is een jubileumcadeau ter ere van het vijftigjarig jubileum van Wesselings- van Breemen. De mural komt op een veertig meter lange muur op het S/park, gelegen op het voormalige productieterrein van Akzo Nobel. “Het is zo goed als klaar, maandag alleen nog de puntjes op de i. Het ziet er fantastisch uit”, vertelt Egbert.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.