nieuws

In opspraak geraakte bewindvoerder AproPlus failliet verklaard

Het in opspraak geraakte bewindvoerdersbureau AproPlus is failliet verklaard
Het in opspraak geraakte bewindvoerdersbureau AproPlus is failliet verklaard © RTV Oost
De in opspraak geraakte bewindvoerder AproPlus is failliet verklaard. Het bewindvoerdersbureau kwam eerder dit jaar uitgebreid in het nieuws nadat de Almelose kantonrechter het bureau een schorsing had opgelegd omdat er sprake zou zijn van 'onregelmatigheden in de administratie'.
Het Achterhoekse bureau beheerde de financiën voor tweehonderd cliënten, van wie circa zeventig uit Overijssel. Het gaat om zowel ondernemers als particulieren, die door allerhande omstandigheden in de problemen zijn geraakt en vervolgens door de rechter onder financieel toezicht zijn gesteld.

Het faillissement is uitgesproken door de rechter in Zutphen. Volgens een woordvoerder heeft de eigenaar zelf het faillissement aangevraagd.
Volgens curator Tian Herstel is er sprake van een schuld van 2 ton. "Voor de rest kan ik eigenlijk nog niets zeggen. Ik heb meermalen geprobeerd de directie te bereiken, maar dat lukt niet."

Website uit de lucht

RTV Oost meldde recent nog dat AproPlus z’n diensten aanbood aan mensen in geldnood, waarbij het kwaliteitscertificaten op de website had geplaatst van de overkoepelende brancheorganisatie NBBI dat het aan alle voorwaarden zou voldoen. Toen deze koepel dreigde met juridische stappen, werd de hele website uit de lucht gehaald.

'Achteraan sluiten'

De cliënten van AproPlus, die intussen zijn doorverwezen naar een andere bewindvoerder, zijn er soms vele duizenden euro's bij ingeschoten. Een aantal van hen koesterde nog hoop de financiële averij op het bedrijf te kunnen verhalen. “Maar de kans dat dat nu nog lukt, is nihil”, zegt een oud-cliënt. “Nu het bureau failliet is verklaard, kunnen wij helemaal achteraan sluiten in de lange rij schuldeisers.”
Curator Herstel zegt dat de oud-cliënten altijd een vordering kunnen indienen: "Maar of er ook wat te verdelen valt, daar kan ik op dit moment nog niets over vertellen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.