Mega-sculptuur Mikkel verruilt kasteeltuin Heino voor MOJO expositie in Delft

Mega-sculptuur Mikkel uit de Beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis van Museum de Fundatie is op weg naar Museum Prinsenhof in Delft. Het sculptuur vertrok vanochtend op een dieplader.

Het tien meter hoge sculptuur wordt in Delft onderdeel van de MOJO Backstage tentoonstelling van Prinsenhof. De tentoonstelling laat zien hoe MOJO is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator van Nederland. Na MOJO Backstage gaat Mikkel door naar Lowlands, waar hij oorspronkelijk ook voor gemaakt is. 

 

Het beeld van kunstenaar Tom Claassen heeft sinds 2017 een vaste plek op festival Lowlands in Biddinghuizen en is daar 'poortwachter'. Het sculptuur stelt een ridderfiguur voor en lijkt een opeenstapeling van reuze-kiezels of stenen.

Summerstage

Dat het beeld tijdelijk op reis is, komt goed uit. In juni organiseert De Fundatie in de tuin van Kasteel het Nijenhuis drie bijzondere concerten: Rapper Sticks samen met het Orkest van het Oosten bijvoorbeeld. En daarvoor is ruimte nodig.

Twintig musici van het Orkest van het Oosten en soliste Carla Leurs gaan de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi uitvoeren. Dit wordt afgewisseld met bijdragen van de Zwolse rapper Sticks.

Tijdens Summerstage is er ruimte voor 750 stoelen per concert. Omdat Mikkel in opdracht van Museum de Fundatie en Lowlands is gemaakt, gaat het beeld na het festival weer terug naar de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Mikkel is onderdeel van de provinciale collectie van Museum de Fundatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: