nieuws

Minister nog deze maand in gesprek over tekort aan zorgplekken in Twente

Minister Hugo de Jonge heeft toegezegd dat hij nog deze maand in gesprek gaat met chirurg Tim Verhagen en een aantal zorginstellingen en zorgverzekeraars in de regio Twente. Aanleiding is de commotie die is ontstaan rondom een hulpbehoevende, oudere man die noodgedwongen honderd dagen in het ziekenhuis in Almelo moest verblijven. Er was namelijk nergens een geschikte woonplek voor hem.
De man was niet ziek, maar had specifieke verzorging nodig. Het duurde in totaal meer dan honderd dagen voordat het ziekenhuis ZGT een geschikte woon-/zorgplek kon vinden voor de man, die verder buiten de publiciteit is gehouden.

Tweet

Het vinden van die geschikte plek kwam in een stroomversnelling nadat chirurg Tim Verhagen een bericht op Twitter had geplaatst waarin hij zijn ongenoegen en zorgen over de gang van zaken uitte. Een van de reacties op die tweet kwam van minister Hugo De Jonge, die in een persoonlijke re-tweet hulp aanbood. 
Samen met de minister zijn veel mensen verontwaardigd over het feit dat een niet zieke man noodgedwongen maanden in een ziekenhuis moet verblijven omdat er nergens een geschikte woonplek is. Het heeft op social media veel verontwaardiging en boosheid opgeroepen.

Niet uniek
Het probleem staat niet op zich. Honderd dagen is wel erg lang, maar het probleem komt volgens chirurg Verhagen vaker voor. Er zijn meer patiënten en ouderen die lang moeten wachten op vervolgzorg.
De minister trekt zich het lot van deze mensen aan en wil op korte termijn in gesprek met zorginstellingen, verzekeraars en medewerkers van het ziekenhuis om te onderzoeken wat er nodig is om dit soort schrijnende zaken in de toekomst te voorkomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.