nieuws

Deventer burgemeester König blij met voordracht: "Met enorm veel plezier door"

"Ik ben buitengewoon blij met de voordracht", is de eerste reactie van Ron König, de beoogd nieuwe burgemeester van Deventer. Vanavond werd tijdens een livestream bekendgemaakt dat de gemeenteraad in de huidige waarnemer de nieuwe burgemeester van de gemeente Deventer ziet.
"Ik ga met enorm veel plezier door met mijn werk. En natuurlijk ben ik er heel erg blij mee dat het proces goed is verlopen en dat ik ben voorgedragen."
König geeft aan op korte termijn in Deventer te gaan wonen en dat hij ook snel meer inwoners en instellingen wil leren kennen.

Goede kandidaten

Volgens de sollicitatiecommissie zaten er onder de dertig sollicitanten veel 'kwalitatief goede kandidaten met stevige ervaring binnen en buiten het openbaar bestuur.' König voldeed volgens de gemeenteraad uiteindelijk het beste aan het opgestelde profiel en de wensen van de Deventer inwoners.
De commissie omschrijft hem als 'een empathisch en authentiek bestuurder, die door weet te pakken op momenten dat het nodig is. Iemand die vanuit zijn openheid mensen weet te verbinden.'
"Toen ik als waarnemer begon vorig jaar, wist ik al vrij snel dat de functie 'burgemeester' wel iets voor mij was. Deventer past ook goed bij me en toen ik later de profielschets zag, wist ik dat ik een poging moest wagen."  

Benoeming en installatie

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties draagt na besluitvorming in de Ministerraad de kandidaat voor benoeming voor aan de Koning. Na het Koninklijk besluit is de benoeming definitief.
Naar verwachting zal Ron König vervolgens in een installatieraad op 6 juni worden geïnstalleerd.
Felicitaties
Op Twitter krijgt König al snel de nodige felicitaties van stadsgenoten. Ook zijn voorganger, commissaris van de Koning Andries Heidema, feliciteert zijn opvolger.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.