nieuws

Wethouder Haaksbergen wil binnen twee jaar bouwen op de Markt

Wethouder Jan-Herman Scholten van Haaksbergen is blij met de kritische discussie over het rapport van de Rekenkamer van Haaksbergen. Maar er lang bij stil blijven staan is voor hem niet nodig. "Wat mij betreft bouwen we binnen deze raadsperiode aan het Gat in de Markt."
Er werden bij tijd en wijle grote woorden gebezigd, gisteravond tijdens de vergadering over het Rekenkamerrapport in de gemeente Haaksbergen. Het rapport dat vernietigende conclusies trekt over het politieke klimaat in het dorp, heeft zelf ook veel kritiek te verduren gekregen.

Verder onderzoek

De Rekenkamer gaat verder onderzoek doen naar onderdelen uit het rapport. Leden van de raad vinden dat die onvoldoende onderzocht zijn. Het gaat daarbij onder meer om het vermeende lekken van vertrouwelijke informatie naar de pers. Daarvan zou volgens betrokkenen in het rapport sprake zijn geweest, maar de Rekenkamer heeft niet uitgezocht of het ook echt is gebeurd.

Veel kritiek

Raadsleden vinden het onderzoek 'onder de maat' en sommigen vinden het zelfs 'niet integer'. De Rekenkamer van Haaksbergen deed anderhalf jaar lang onderzoek naar 'het Gat in de Markt'. Een braakliggend perceel in het centrum, waarover inmiddels al 30 jaar politiek gesteggel is. De Rekenkamer heeft becijferd dat Haaksbergen inmiddels al 6,8 miljoen euro kwijt is, terwijl er nog geen schep de grond in is gegaan.

Bouwen

Maar ondanks de kritiek in het rapport op de gemeente en van de raad op het rapport, vindt wethouder Jan Herman Scholten dat de raad nu vooruit moet gaan kijken. "We willen de situatie allemaal oplossen dus laten we samen de schouders eronder zetten. Wat mij betreft gaan we nog in deze raadsperiode bouwen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.