molotovcocktail

Wie liep met molotovcocktails door Zwolle?

Brandstichting aan de Berkumstraat in Zwolle
Brandstichting aan de Berkumstraat in Zwolle © RTV Oost / Onder de Loep
De politie is nog altijd op zoek naar degene die op zaterdag 30 maart met molotovcocktails door de straat Alm in Zwolle liep. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is met de brand een dag eerder in een huis aan een de Berkumstraat in Zwolle. Daar werd iets brandends naar binnen gegooid.
Dat gebeurde rond middernacht. De bewoner van het huis aan de Berkumstraat was op dat moment niet thuis. Wel waren er twee honden in de woning, die zijn gewond geraakt.
Het is volgens de politie niet helemaal duidelijk of in de Alm ook daadwerkelijk een molotovcocktail naar een huis is gegooid. Buurtbewoners hebben een man gezien die op zaterdagavond 30 maart rond 21.00 uur met molotovcocktails door de straat liep. Ze hebben geprobeerd hem tegen te houden, maar dat is niet gelukt. Ook een zoektocht van de politie leverde uiteindelijk niets op.

Signalement

Het gaat om een man met een blank of een lichtgetint uiterlijk. Hij is ongeveer 1.80 m lang en heeft een slank postuur.
De politie wil weten wie op vrijdag of zaterdag iets opvallends heeft gezien in de Berkumstraat of de Alm. Ook wil de politie weten welke kant de man zaterdagavond is opgegaan nadat hij met de molotovcocktails door de Alm liep.

Tips?

Weet je meer? Heb je een vermoeden wie of wat achter deze brandstichtingen zit? Bel meteen de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer), of gebruik het tipformulier. Je mag de politie Zwolle ook tippen via een privébericht op Facebook. Weet je iets, maar wil je niet dat de politie achter je gegevens komt? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.