Onder de Loep

Getuigen gezocht van brandstichtingen in Zwolse woningen

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost
Op vrijdag 29 maart ontstaat er brand in een woning aan de Berkumstraat in Zwolle. Het vermoeden bestaat dat iemand hierbij iets brandends naar binnen heeft gegooid. Wie heeft iets gezien? Deze zaak en andere misdrijven in Vollenhove, Denekamp, Rijssen en Hengelo zie je in Onder de Loep.

Vollenhove – Woninginbraak tijdens vakantie

Als een gezin in augustus 2018 terugkeert van vakantie ontdekken zij dat er bij hen is ingebroken. Op 9 augustus 2018 probeert vervolgens een onbekende man te pinnen met een creditcard die ook bij deze inbraak is weggenomen. Wie herkent deze man? 

Ugchelen/ Denekamp – Listige wisseltruc bij drogist

Op zaterdag 8 december 2018 rond 17.20 uur doet een man een geldwisseltruc tijdens het afrekenen bij een drogist  aan de Ugchelseweg in Ugchelen. Hij telt bij het afrekenen steeds opnieuw zijn geld uit waardoor er verwarring ontstaat. Op zaterdag 16 februari 2019 voert dezelfde man deze wisseltruc uit bij een filiaal van de drogist in Denekamp. De man is duidelijk in beeld op de beveiligingscamera. Wie herkent de man? 

Rijssen – Diefstal bestelbus en inbraak op bedrijventerrein

Op zondag 10 februari 2019 wordt er ’s nachts bij twee bedrijven, gevestigd op hetzelfde bedrijventerrein in Rijssen, respectievelijk ingebroken en een bestelbus gestolen. Vermoedelijk vier mannen nemen o.a. twee pallets met koper weg bij het ene bedrijf en laden die vervolgens in een bestelbus van het andere bedrijf. Wie (her)kent deze personen? Of wie kan iets vertellen over de gestolen spullen? 

Zwolle – Diefstal telefoon uit winkel

Op maandag 11 februari 2019 rond 15.30 uur steelt een onbekende man een telefoon bij een telefoonwinkel in de Diezerstraat in Zwolle. De man en de diefstal zijn duidelijk op camerabeelden vastgelegd. Wie herkent deze man? 

Hengelo – Stel haalt schap met parfums leeg

Op woensdag 13 februari 2019 stelen rond 14.45 uur een man en een vrouw bij een drogisterij aan de Telgen in Hengelo vele flesjes parfum. Op beelden is te zien dat deze man en vrouw het schap leeghalen. Ze rekenen niet af. Wie herkent de man en de vrouw op de beelden? 

Zwolle – Handgranaten ontploft op Hanselaarmate

Op dinsdagmorgen 26 februari 2019 schrikken bewoners van de Hanselaarmate in Zwolle rond 04.30 uur wakker van twee harde knallen. Er blijken meerdere auto’s en woningen beschadigd te zijn door twee handgranaten die zijn ontploft. Gelukkig raakt er niemand gewond.
Uit onderzoek blijkt er een duidelijke link te zijn met een incident op 10 oktober 2018. Toen bevestigde een onbekende fietser een handgranaat aan de deur van een café aan de Voorstraat in Zwolle. 

Zwolle – Getuigen gezocht van brandstichting in woningen

Op vrijdag 29 maart 2019 omstreeks 23:30 uur ontstaat er brand in een woning aan de Berkumstraat in Zwolle. Het vermoeden bestaat dat iemand hierbij iets brandends naar binnen heeft gegooid. Een dag later gebeurt hetzelfde aan de Alm. Buurtbewoners hebben een man van ongeveer 1.80 m met een slank postuur zien lopen. Wie kan iets vertellen over deze persoon? Of heeft u iets gezien dat met deze brandstichtingen te maken heeft? Neem dan contact op met de politie via 0800 6070, of anoniem via 0800 7000. 
Onder de Loep zie je donderdag 4 april vanaf 17.30 uur elk uur. De uitzending wordt op zondag vanaf 17.40 uur herhaald. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.