Den Ham

Kadri schroeft temperament nuchtere Overijsselaars op: 'Met flamenco ben je nooit uitgeleerd'

Kadri leert de doorgaans nuchtere Overijsselaars flamencodansen
Kadri leert de doorgaans nuchtere Overijsselaars flamencodansen © RTV Oost/Oene Loonstra
Het is een combinatie die je wellicht minder snel zou verwachten. Flamencolessen die worden gegeven door een dame uit Estland. Toch is Kadri Merimaa uit Den Ham er maar wat druk mee. "Met flamencodansen ben je nooit uitgeleerd."
Dat mensen uit het vroegere Oostblok minder temperament zouden hebben dan Zuid-Europeanen? Kom Kadri Merimaa er niet mee aan zetten. Zelf leerde ze de dans in haar vaderland Estland. "Gewoon, omdat ik het nu eenmaal een mooie dans vind, ben ik lessen gaan volgen."
Flamenco heeft meer dan 50 dansstijlen
Danslerares Kadri Merimaa

Flamenco is een dans die je in de reguliere dansschool minder snel tegenkomt. "Omdat het een heel speciale dans is. Heel breed en ingewikkeld. Je hebt meer dan 50 dansstijlen. Om precies te zijn 52. Alle hebben een eigen karakter en ritme. Als het om flamencodansen gaat, ben je nooit uitgeleerd. Vandaar dat je dit vooral leert in speciale flamenco-studio's."

Castagnetten
Ze geeft niet alleen in haar woonplaats Den Ham cursussen, maar ook in Zwolle, Enschede en Hengelo. Overigens niet alleen dansen, maar ook hoe je met castagnetten muziek maakt. De Overijsselaars lopen daar volgens haar warm voor. "De mensen zijn open en nieuwsgierig. Willen deze dans graag ontdekken."

Wie aan flamencodansen begint, kan eigenlijk de rest van zijn of haar leven daarmee uit de voeten. "Maar eenvoudige Spaanse volksdansen kun je feitelijk in een paar maanden al leren."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.