Regio Enschede

Ex-wethouder Haaksbergen: "Stijlloos om achteraf kritiek te hebben op functioneren"

Peter van Vlaanderen
Peter van Vlaanderen © Sem van der Wal
Voormalig wethouder van Haaksbergen Peter van Vlaanderen is boos, hij vindt dat het rapport over het miljoenen kostende 'Gat in de Markt' deels gebaseerd is op anonieme kritiek.
"Ik wil er niet veel woorden aan vuilmaken, maar zoals mijn collega Nijhuis al zegt, neemt een wethouder niet in zijn eentje beslissingen in projecten van deze omvang. Dat doe je als college samen. Dat er dan in 2018, ten tijde van het onderzoek, anoniem klachten komen over mijn functioneren vind ik laakbaar. Wees dan een vent en stap rechtstreeks op mij af."

Rapport Rekenkamer

De gemeenteraad van Haaksbergen vergaderde gisteravond over het rapport van de Rekenkamer waarin wordt gesproken over een al drie decennia durend struikelblok van de gemeentepolitiek; een braakliggend perceel in de winkelstraat van Haaksbergen. 
Het Rekenkamerrapport wijdt dit aan zwalkend beleid, politieke intriges en machtsspelletjes. 
In het rapport wordt een aantal betrokkenen bij naam genoemd en anderen zijn juist anoniem gebleven. Volgens raadsleden lijkt het erop dat sommige geïnterviewden in het rapport alles hebben kunnen zeggen, terwijl anderen helemaal niet zijn gevraagd om informatie. Raadslid Gea Costeris van De Actieve Partij Haaksbergen vindt het rapport "ver onder de maat".

'Geen commentaar'

De ex-wethouder wil liever niet voor radio en tv reageren, hij laat weten dat hij zichzelf en iedereen recht kan aankijken. Van Vlaanderen werd in 2017 weggestuurd door een bijna raadsbreed gesteunde motie van wantrouwen.
Een motie die door zijn eigen partij Leefbaar Haaksbergen werd ingediend. De raad zei het vertrouwen in hem op, omdat Van Vlaanderen in de pers sprak over het zonder dossier wegsturen van personeelsleden, terwijl hij daar als verantwoordelijk wethouder niks van wist. Dat had hij in de ogen van velen nooit mogen doen.
Van Vlaanderen heeft geen behoefte aan verder commentaar. "Niemand kan mij van iets betichten, ik kan hier niets mee."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.