Kampen

Dirk van den Belt (81) uit Kampen een jaar vermist: "We leven tussen hoop en vrees"

Een jaar. Zo lang is Dirk van den Belt uit Kampen nu vermist. Een jaar geleden vertrok hij van huis voor een wandeling, zoals hij wel vaker deed. Terug kwam hij echter niet.
"Ik kwam op een hele normale zondag beneden", vertelt kleindochter Irissa van den Belt. "Mijn oma had gebeld: opa was gaan wandelen en nog steeds niet terug."
Na enkele uren wachten schakelde de familie de politie in. Die startte een zoekactie, maar leverde niets op. 

Laatst gezien in Alkmaar

Enkele dagen later bleek uit camerabeelden van de NS dat Van den Belt in Weesp, Duivendrecht en uiteindelijk Alkmaar gezien was. In de laatstgenoemde plaats was de man uitgestapt. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. 
"We leven tussen hoop en vrees", vertelt kleindochter Irissa. "Het is heel verdrietig natuurlijk, vooral voor mijn oma. Die weet echt niet waar ze het moet zoeken."

Bankzaken: handtekening nodig
Naast het verdriet en de zorgen die de familie over Dirk van den Belt heeft, lopen ze ook tegen praktische problemen aan nu de man vermist is. 
"Bijvoorbeeld bij bankzaken waar een handtekening voor nodig is. De bank vraagt om twee handtekeningen, maar mijn opa kan die nu natuurlijk niet zetten. En dat betekent dat je niet bij je bankzaken kunt", legt Irissa uit. 

'Wat is er gebeurd?'
Ondanks die problemen overheerst vooral het verdriet bij de familie. Er zijn nog zo veel vragen waar ze antwoord op willen. "Wat is er gebeurd? Waar kunnen we hem vinden?"
De kleindochter van Dirk van den Belt heeft weinig hoop dat ze haar opa ooit nog levend terug ziet. "Het enige dat ik hoop is dat er ooit een lichaam gevonden wordt. Dat we weten wat er is gebeurd. Dat kunnen we het tenminste een plekje geven."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.