Cultuur

Cibap in Zwolle ontvangt kwaliteitskeurmerk voor internationalisering

Cibap in Zwolle ontvangt kwaliteitskeurmerk voor internationaliseringsactiviteiten
Cibap in Zwolle ontvangt kwaliteitskeurmerk voor internationaliseringsactiviteiten © Cibap Zwolle
Het Cibap in Zwolle heeft de VET Mobility Charter ontvangen. Dat is een certificaat voor bewezen kwaliteit van internationaliseringsactiviteiten. Dit krijgt een school wanneer zij veel bezig zijn met internationalisering.
"Het gaat om het totaalplaatje binnen internationalisering, ik ben er heel trots op", zegt Jos Tomassen, coördinator internationalisering van Cibap Zwolle. Het kwaliteitskeurmerk werd uitgereikt door het Nationaal Agentschap Erasmus+.
Om voor de Charter in aanmerking te komen moet een school een structureel beleid hebben. Het Cibap blinkt uit in tweetalig onderwijs, mobiliteit van studenten en professionals en ‘internationalisation at home’. “Wij laten op school de leerlingen nadenken over werkervaring in het buitenland”, aldus Tomassen.

Doelstelling Europa

De doelstelling van Europa is dat minimaal zes procent van de afgestudeerden in 2020 moet hebben deelgenomen aan internationale mobiliteit voor stage of studie. Nederland heeft deze doelstelling inmiddels behaald. 
Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle leidt leerlingen op binnen de creatieve industrie. Van mediavormgever tot creatief vakman of filmmaker en van fotograaf tot ruimtelijk vormgever en decoratie- en restauratieschilder.

Erasmus+

Het Erasmus+ steunt meer dan vier miljoen Europeanen financieel om in het buitenland te studeren, te werken of vrijwilligerswerk te doen. Volgens het Erasmus+ is het opdoen van deze internationale kennis van belang voor het creëren van werkgelegenheid en het verbeteren van Europa’s concurrentievermogen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.