Cultuur

Sta op en Vertel: 112 door Pieter van Scherpenberg

Pieter van Scherpenberg vertelde een verhaal tijdens de Sta op en Vertel bijeenkomst in café Vrienden van Vroeger in Deventer. Het thema van de middag was 112.
"Het is zaterdagochtend, ongeveer deze tijd van het jaar, en mijn vrouw en ik slapen nog, maar mijn zoontje van twee is al wakker en wil paardjerijden op mijn heup die uitsteekt. Na een tijdje begint dat hem te vervelen en wil hij zich voorover laten vallen, bovenop mijn zwangere vrouw."
Pieter van Scherpenberg vertelde een verhaal uit de tijd dat hij net vader was geworden. Zijn zoontje bleef maar huilen en kon tijdens het spelen niet meer zelf opstaan. Pieter maakte zich zorgen maar 112 bellen kon niet, omdat het nummer toen nog niet bestond. Hij besluit naar de eerste hulppost in Amsterdam te gaan. Het blijkt om een zondagsarmpje te gaan. 

Podcast

In Sta op en Vertel hoor je waargebeurde verhalen van mensen uit Overijssel. Luister bijvoorbeeld het verhaal van Jolande Verheij. Zij ging met haar puberzoons op de Sallandse Heuvelrug mountainbiken. Wat een perfecte dag in de natuur had moeten worden, liep heel anders af.
Deze en andere waargebeurde verhalen worden maandelijks opgenomen tijdens vertelmiddagen, waarbij een klein publiek aanwezig is. Abonneer je gratis op de Sta op en Vertel-podcast via iTunes, Stitcher of Spotify, en we houden je op de hoogte wanneer er een nieuwe aflevering online staat. 

Kom luisteren naar een dubbele Sta op en Vertel

De eerstvolgende Sta op en Vertel bijeenkomst is op 14 april in comedy café De Gezelligheid in Zwolle. Het programma is dan wat langer want we hebben twee thema's. In de middag is het thema 'Oorlog en Vrede'. Verhalen over de oorlog en de bevrijding, maar ook over kleinere oorlogen die worden gevoerd, bijvoorbeeld tijdens een scheiding. 
In de avond vanaf 19.00 uur verhalen van mensen die hun leven zo drastisch veranderden dat ze nu kunnen terugkijken op hun vorige leven. Het thema van de avond is dan ook 'mijn vorige leven'. 

Gratis toegang

Komen kijken is gratis en je kan je aanmelden via het evenement op onze Facebook-pagina. Wil je zelf een keer een verhaal vertellen? Klik hier voor het aanmeldformulier. 
Agenda:
Oorlog en Vrede 
14 april, De Gezelligheid, Zwolle 15:00 - 17:00
Mijn vorige leven 
14 april, De Gezelligheid, Zwolle 19:00 - 21:00 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.