Haaksbergen

Bom gebarsten in Haaksbergse DAP-partij: vertrouwen opgezegd in Gea Costeris

Gea Costeris op de foto met Jeffrey Rouwenhorst
Gea Costeris op de foto met Jeffrey Rouwenhorst © RTV Oost
De Haaksbergse partij DAP heeft het vertrouwen in oprichter en collega-fractielid Gea Costeris opgezegd. "We willen vooruit kijken met de partij", zegt mede-oprichter Jeffrey Rouwenhorst. "Gea wilde nog te veel naar het verleden kijken, bijvoorbeeld bij de kwestie Gat in de Markt. We verschilden gewoon te veel, dus we hebben besloten er een streep onder te zetten."
"Helaas is gebleken dat mevrouw Costeris en ondergetekenden teveel van politiek inzicht verschillen om de samenwerking binnen één fractie voort te kunnen zetten", staat in het persbericht. "Graag willen wij mevrouw Costeris bedanken voor de samenwerking in de afgelopen jaren én veel succes toewensen in haar verdere (politieke) carrière."

Sociale media

Ook zijn de leden van partij DAP het niet eens met de social media-uitlatingen van Costeris. "We staan niet achter de berichten die zij soms deelt of schrijft. We vroegen haar of ze wel beseft dat ze in een fractie zit, waarop ze zei dat ze de berichten zo weer zou plaatsen en de berichten niet wilde aanpassen. Daar zijn we het gewoon niet mee eens." 

Compromis

Volgens Rouwenhorst probeerde de partij tot een compromis te komen bij de commissie-inbreng. Maar daar wilde Costeris niks van weten. "We konden niet tot elkaar komen, omdat we beiden een andere mening hadden. We hebben duidelijk met haar gesproken en haar ruimte gegeven, maar we kwamen tot de conclusie dat we er een streep onder moesten zetten."
Gea Costeris was vanmiddag zelf niet bereikbaar voor commentaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.