haaksbergen

Banen 91 werknemers Odink & Koenderink in Haaksbergen op de tocht

Odink & Koenderink in Haaksbergen
Odink & Koenderink in Haaksbergen © Google Streetview
De toekomst van de 91 werknemers van Odink & Koenderink in Haaksbergen is ongewis. Het elektronicabedrijf stopt eind 2020 met de bedrijfsvoering en sluit de deuren in Haaksbergen.
Odink & Koenderink is producent van elektrische verdeelsystemen, zoals schakelkasten en beveiligingscomponenten. Tot de klanten behoren de overheid, energiebedrijven, industrie, elektrotechnische groothandel en installateurs.
Het bedrijf in Haaksbergen heeft 91 mensen in dienst, die dinsdag op de hoogte zijn gebracht van de voorgenomen sluiting. Een woordvoerder van Odink & Koenderink laat weten dat het bedrijf met de vakbonden in gesprek is om voor het personeel tot een oplossing te komen. Mogelijk wordt een deel van de werknemers elders binnen moederbedrijf ABB ondergebracht.

Overnames

Vorig jaar werd Odink & Koenderink overgenomen door ABB. Een deel van de oorspronkelijke producten van Odink & Koenderink wordt na 2020 vervangen door ABB-producten, die op andere plekken dan in Haaksbergen gemaakt worden. Het andere deel van de producten wordt na de sluiting in 2020 niet meer geproduceerd.
Odink & Koenderink werd in 1920 opgericht door Jan Derk Odink. Gerrit Koenderink werd zijn compagnon. Zij werden opgevolgd door hun zoons. Bij gebrek aan bedrijfsopvolgers werd het bedrijf in 2000 onderdeel van het Europese Industrial Systems, een werkmaatschappij van het Amerikaanse General Electric. Op zijn beurt werd General Electric in 2018 overgenomen door ABB.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.